Online: Членови: 0 | Гости: 197
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Неделен хороскоп - MK Horoskop

Неделен хороскоп Овен
Овен

21.03 - 19.04

Неделен хороскоп Бик
Бик

20.04 - 20.05

Неделен хороскоп Близнаци
Близнаци

21.05 - 20.06

Неделен хороскоп Рак
Рак

21.06 - 22.07

Неделен хороскоп Лав
Лав

23.07 - 22.08

Неделен хороскоп Девица
Девица

23.08 - 22.09

Неделен хороскоп Вага
Вага

23.09 - 22.10

Неделен хороскоп Шкорпија
Шкорпија

23.10 - 21.11

Неделен хороскоп Стрелец
Стрелец

22.11 - 21.12

Неделен хороскоп Јарец
Јарец

22.12 - 19.01

Неделен хороскоп Водолија
Водолија

20.01 - 18.02

Неделен хороскоп Риби
Риби

19.02 - 20.03

Хороскоп (horoskop) претставува карта или дијаграм кој ги покажува позициите на Сонцето, Месечината, планетите, астролошки аспекти, како и сензитивни агли во дадено време, како што е моментот на раѓање на личноста.Хороскопот служи како стилизирана карта на небото во споредба со специфична локација на одреден момент во дадено време. Зборот хороскоп(horoskop) потекнува од Грчки зборови со значење „поглед на времето“(horoskopos, pl. horoskopoi, или „создавач(и) на времето“). Други општо употребени имиња за хороскоп во Англија се астролошка карта, астро-карта, боженствена карта, небесна карта, ѕвездена карта, космограм, витасфера, радикална карта, радикс, тркало на судбината или само карта. Се користи како метод на предвидување врз основа на случувања претставени во одредено време и ги формира основите на хороскопски традиции познати како астрологија. Во секојдневна употреба, хороскоп се однесува на астролошка интерпретација најчесто преку систем од сонце знак астрологија или врз основа на календар кој означува некој настан како што е во кинеска астрологија.

Одредете кој знак сте во кинескиот хороскоп

QUERY ERROR4 => The table 'session' is full