Online: Членови: 0 | Гости: 107
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Овен

Неделен хороскоп

17ти - 23ти август
Во првата половина на неделата, ќе постигнете успех највеќе затоа што можете да сметате на правилните луѓе.

Овенот и љубомората

Потребна му е апсолутна доверба. Лагите, скриените намери и лицемерието Овновите не ги поднесуваат. Кога Овенот е љубоморен тој се лути, а најчесто има добри причини за тоа. Но понекогаш...

Што прави овенот во своето слободно време

Овенот во слободното време мора да се ослободи од енергијата која ја има во неограничена количина. Што е до овновите, доколку би имале можности нивниот ден би бил ваков: возење со велосипед на Монт Еверест, лет преку океан со балон, а навечер луда журка во некоја дискотека.

Овенот и љубовта

Својата моќ и решителност ја демонстрираат и на љубовен план. Имаат силни нагони, страсти и емоции. Кога еднаш ќе се заљубат по секоја цена мора да дојдат до саканата личност...

Како овновите се бакнуваат

Вашите бакнежи се кратки, но многу слатки. Во секој бакнеж внесувате голема страст која предизвикува големо задоволство и кај двајцата. А тогаш кога бакнежот станува најсладок, вие го прекинувате.

Хороскопски подзнак

треба да се обајви, само да одредиме каде
Кликнете тука за да ги видите другите хороскопски знаци
Хороскоп (horoskop) претставува карта или дијаграм кој ги покажува позициите на Сонцето, Месечината, планетите, астролошки аспекти, како и сензитивни агли во дадено време, како што е моментот на раѓање на личноста.Хороскопот служи како стилизирана карта на небото во споредба со специфична локација на одреден момент во дадено време. Зборот хороскоп(horoskop) потекнува од Грчки зборови со значење „поглед на времето“(horoskopos, pl. horoskopoi, или „создавач(и) на времето“). Други општо употребени имиња за хороскоп во Англија се астролошка карта, астро-карта, боженствена карта, небесна карта, ѕвездена карта, космограм, витасфера, радикална карта, радикс, тркало на судбината или само карта. Се користи како метод на предвидување врз основа на случувања претставени во одредено време и ги формира основите на хороскопски традиции познати како астрологија. Во секојдневна употреба, хороскоп се однесува на астролошка интерпретација најчесто преку систем од сонце знак астрологија или врз основа на календар кој означува некој настан како што е во кинеска астрологија.

Одредете кој знак сте во кинескиот хороскоп

Zabavi mk logo
QUERY ERROR4 => The table 'session' is full