Online: Членови: 0 | Гости: 171
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Неделен хороскоп

17ти - 23ти август
Во почетокот на неделата насочете ја енергијата кон дела, кои имаат потенцијал да ви ги донесат саканите од вас резултати.

Како биковите се бакнуваат

Вие целосно се внесувате во бакнежот. Вашите бакнежи се сочни и многу многу долги. Секој ваш бакнеж го исполнува вашето, а и срцето на вашиот партнер.

Бикот и љубовта

Биковите се личности кои ги красат длабоки емоции и чувства. Сензибилни се, ја сакаат љубовта и имаат желба за допири. Иако делуваат мирно, рационално и контролирано, сепак сопственици се на силни...

Што прави бикот во своето слободно време

Бикот мисли само на едно кога има слободен ден - на конзумирање храна во легната положба. Тоа може да биде грицкање чипс или слични грицки додека чита книга, или пак сладолед на тераса или во двор.

Бикот и љубомората

Бикот мечтае за среќен свет, за средено семејство, за ред. А ако најде и најмала точка на сомнеж тој станува недоверлив, копа, истражува, а при тоа понекогаш на партнерот му приредува сцени на љубомора. Сепак, тоа не мора да значи дека е крај. Камо среќа кога Бикот би бил верен колку што бара од партнерот да биде.
Кликнете тука за да ги видите другите хороскопски знаци
Хороскоп (horoskop) претставува карта или дијаграм кој ги покажува позициите на Сонцето, Месечината, планетите, астролошки аспекти, како и сензитивни агли во дадено време, како што е моментот на раѓање на личноста.Хороскопот служи како стилизирана карта на небото во споредба со специфична локација на одреден момент во дадено време. Зборот хороскоп(horoskop) потекнува од Грчки зборови со значење „поглед на времето“(horoskopos, pl. horoskopoi, или „создавач(и) на времето“). Други општо употребени имиња за хороскоп во Англија се астролошка карта, астро-карта, боженствена карта, небесна карта, ѕвездена карта, космограм, витасфера, радикална карта, радикс, тркало на судбината или само карта. Се користи како метод на предвидување врз основа на случувања претставени во одредено време и ги формира основите на хороскопски традиции познати како астрологија. Во секојдневна употреба, хороскоп се однесува на астролошка интерпретација најчесто преку систем од сонце знак астрологија или врз основа на календар кој означува некој настан како што е во кинеска астрологија.

Одредете кој знак сте во кинескиот хороскоп

Zabavi mk logo
QUERY ERROR4 => The table 'session' is full