Online: Членови: 0 | Гости: 299
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Неделен хороскоп

17ти - 23ти август
Во почетокот на новата недела, потребно е да си осигурете мир на работното место.

Како раковите се бакнуваат

Вашите бакнежи се топли и незни. Многу сакате да се бакнувате, па затоа на никој не му дозволувате да го прекине вашиот долг бакнеж.

Ракот и љубовта

Иако ретко ги откриваат своите вистински емоции, Раковите не можат да живеат без љубовта. Посебно се грижливи спрема партнерот, го опсипуваат со подароци, и најчесто својата љубов ја искажуваат преку...

Што прави ракот во своето слободно време

Ракот сака слободното време да го помине дома. Ви звучи досадно? Епа на нив не. Раковите во слободното време во кујната прават некои нови специјалитети или се спремаат за скарата која ја испланирале претходно.

Ракот и љубомората

Раковите скоро и да не знаат за љубомора. Тие се „слепи од љубовта“. Во својата преданост кон партнерот тие не можат да замислат какви би биле кога би биле измамени. А кога ќе пронајдат причина за љубомора...
Кликнете тука за да ги видите другите хороскопски знаци
Хороскоп (horoskop) претставува карта или дијаграм кој ги покажува позициите на Сонцето, Месечината, планетите, астролошки аспекти, како и сензитивни агли во дадено време, како што е моментот на раѓање на личноста.Хороскопот служи како стилизирана карта на небото во споредба со специфична локација на одреден момент во дадено време. Зборот хороскоп(horoskop) потекнува од Грчки зборови со значење „поглед на времето“(horoskopos, pl. horoskopoi, или „создавач(и) на времето“). Други општо употребени имиња за хороскоп во Англија се астролошка карта, астро-карта, боженствена карта, небесна карта, ѕвездена карта, космограм, витасфера, радикална карта, радикс, тркало на судбината или само карта. Се користи како метод на предвидување врз основа на случувања претставени во одредено време и ги формира основите на хороскопски традиции познати како астрологија. Во секојдневна употреба, хороскоп се однесува на астролошка интерпретација најчесто преку систем од сонце знак астрологија или врз основа на календар кој означува некој настан како што е во кинеска астрологија.

Одредете кој знак сте во кинескиот хороскоп

Zabavi mk logo
QUERY ERROR4 => The table 'session' is full