Online: Членови: 0 | Гости: 262
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Јарец

Неделен хороскоп

17ти - 23ти август
Во почетокот на неделата треба да ги организирате делата на начин, кој ќе ви дозволи да ги спазете прифанатите ангажмани.

Како јарците се бакнуваат

Вашите бакнежи се најубави и значат целосно опуштање по некоја нервозна ситуација или караница. Вие сакате кратки, но вкусни бакнежи.

Јарецот и љубовта

Јарецот тешко би можел да се нарече романтичен љубовник. Верен, но внимателен, во односите со партнерите Јарецот не се оддава лесно поради страв од губење на својот идентитет. Јарецот има голема почит спрема...

Што прави јарецот во своето слободно време

Јарецот слободното време го поминува во канцеларија или на работа. Макар дел од слободното време затоа што сака се' да завши на време. Но можно е и да го натераш малку да се забавува, само кажете му дека вие плаќате.

Јарецот и љубомората

Јарците обично со себе носат многу лоши искуства. Тие не забораваат ниту пак простуваат (исто како Стрелците). Но љубомората кај нив е слабо изразена, па така никогаш не ги истражуваат постапките на партнерот. Но ако навистина забележи невера тој засекогаш ќе ви ги затвори вратите.
Кликнете тука за да ги видите другите хороскопски знаци
Хороскоп (horoskop) претставува карта или дијаграм кој ги покажува позициите на Сонцето, Месечината, планетите, астролошки аспекти, како и сензитивни агли во дадено време, како што е моментот на раѓање на личноста.Хороскопот служи како стилизирана карта на небото во споредба со специфична локација на одреден момент во дадено време. Зборот хороскоп(horoskop) потекнува од Грчки зборови со значење „поглед на времето“(horoskopos, pl. horoskopoi, или „создавач(и) на времето“). Други општо употребени имиња за хороскоп во Англија се астролошка карта, астро-карта, боженствена карта, небесна карта, ѕвездена карта, космограм, витасфера, радикална карта, радикс, тркало на судбината или само карта. Се користи како метод на предвидување врз основа на случувања претставени во одредено време и ги формира основите на хороскопски традиции познати како астрологија. Во секојдневна употреба, хороскоп се однесува на астролошка интерпретација најчесто преку систем од сонце знак астрологија или врз основа на календар кој означува некој настан како што е во кинеска астрологија.

Одредете кој знак сте во кинескиот хороскоп

Zabavi mk logo
QUERY ERROR4 => The table 'session' is full