Online: Членови: 0 | Гости: 288
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Како да го заборавиш бившиот ?

 

 

Тоа е така, затоа што во социјалните мрежи постојано се бара нештоо за „бившиот“.

„Сто проценти от младите жени, кои доаѓаат кај мене на консултации, после крајот на нивната врската, продлжуваат да следат во социјалните мрежи, што прави прави нивниот бивши“, вели семејната консултантка и психолог Сјузи Каган.

„Некоја ќе ги прегледува неговите фотографии, со надеж да види тага на неговото лице и да се убеди дека од разделбата не страда само таа. Друга го следи неговиот профил секој понеделник затоа што, ако се појавила друга, тој веднаш ќе ги качи нејзините фотографии за време на викендот. Примери колкото има колку сакаш“, споделува специалистката.

Доктор Каган, без заобиколувања, вели дека си нанесуваме штета на самите себе, со тоа што продолжуваме да бараме информации за бившиот.

Как да забравиш бившия си?    Но, како да го ослободите својот живот   од неговото директно и индиректно присуство ?

Има два начина – да пресечете од корен или постепено, вели Каган.

Но, кој од начините треба да го изберете?

Според специјалистката, вреди да ги анализирате претходните разделби, како сте реагирале и на двата начина, и да го приложите оној, којшто бил поефикасен.

Постепеното сечење е особено тежок, за тоа, ако тој се покаже многу болен, треба веќе да се сече. По некое време, жената се убедува дека ампутацијата всушност го спасува животот.

 

 

Прочитајте повеќе


Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Beastly (Ѕверски)

Модерна верзија на „Убавицата и ѕверот“ каде што тинејџер од Њујорк се претвара во чудовиште за да ја најде вистинската љубов.

Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens