Како да се погрижите вашата врска да остане">
Online: Членови: 0 | Гости: 288
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Како да се погрижите вашата врска да остане

Како да се погрижите вашата врска да остане');" href="https://facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615" target="_blank" rel="noopener" aria-label=""> Како да се погрижите вашата врска да остане');" href="https://twitter.com/intent/tweet/?text=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5&url=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615" target="_blank" rel="noopener" aria-label=""> Како да се погрижите вашата врска да остане');" href="mailto:?subject=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5&body=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615" target="_self" rel="noopener" aria-label=""> Како да се погрижите вашата врска да остане');" href="https://pinterest.com/pin/create/button/?url=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615&media=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615&description=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5" target="_blank" rel="noopener" aria-label="">
Како да се погрижите вашата врска да остане');" href="viber://forward?text=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5%20https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615" target="_blank" rel="noopener" aria-label="">

Нашиот културен контекст е натоварен со драма преку забава, вести и социјални медиуми. А подтекстот што се пласира преку нив е дека човек не живее целосно ако нема такви искуства, цело време. Драмата е токму она што сакате да го избегнете кога станува збор за градење на долготрајна љубовна врска, бидејќи на неа никогаш не може да се изгради трајна врска.

 

Живееме во општество кое е навикнато постојано да се случуваат „големи“ работи. Без разлика дали се работи за настани, начин на живот или културни промени, постои импликација дека ако нешто навистина значи нешто, тоа мора да биде големо или драматично, така што не е чудно што толку многу луѓе (мажи и жени) несвесно копнеат за драма во нивните животи. Нашиот културен контекст е натоварен со него преку забава, вести и социјални медиуми. А подтекстот што се пласира преку нив е дека човек не живее целосно ако нема такви искуства, постојано. Драмата е моќен начин да се избегне неизвесноста. Повеќето луѓе имаат тенденција да избегнуваат несигурност дури и ако тоа значи сигурност во нивниот очај. Тоа е последица на нашиот древен инстинкт за преживување, кој е сосема непотребен во денешно време.

Сепак, драмата предизвикува многу зависност, нејзиниот повик на сирена го мами човекот во тој заднина на блажена несвест, каде што не мора да ја преземе одговорноста за своето однесување.

 

Недраматични начини за елиминирање на драмата

Отстранувањето на драмата од вашата врска е едноставно, но не мора да биде лесно. Основното нешто што треба да направите е да научите да живеете во моментот. Во основа, ова значи дека додека го поминувате денот правејќи работи, комуницирајќи со луѓето и вашиот значаен другар, треба да останете свесни за секој момент.

Еден начин да размислите за ова е како да го гледате филмот од вашиот живот додека го живеете. Не судите дали работите се „добри“ или „лоши“, само набљудувате. Ова ќе го смири вашиот ум (што е машина за правење драма) и ќе создаде простор на присуство што другите веднаш ќе го забележат.

Практиката прави совршена не-драма

Доживувањето драма во вашиот живот е лесно, па дури и забавно понекогаш. Драмата може да се случи без никакво вежбање или напор, што е една од причините зошто е толку вредна.

 

Но, за да се избегне тоа бара дисциплина и акутно чувство на свесност за живеење во моментот. А за да се практикува „живеење во моментот“ како набљудувач и да се прават работите несебично – потребна е и посветеност.

 

Кога вака гледате на животот и врските, тоа е како да бирате помеѓу одмор во Дизниленд и осамена прошетка на плажа. Едното е дефинитивно повозбудливо, но другото ќе ви служи вам и на вашата врска цел живот.

Прочитајте повеќе


Како да се погрижите вашата врска да остане');" href="https://facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615" target="_blank" rel="noopener" aria-label=""> Како да се погрижите вашата врска да остане');" href="https://twitter.com/intent/tweet/?text=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5&url=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615" target="_blank" rel="noopener" aria-label=""> Како да се погрижите вашата врска да остане');" href="mailto:?subject=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5&body=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615" target="_self" rel="noopener" aria-label=""> Како да се погрижите вашата врска да остане');" href="https://pinterest.com/pin/create/button/?url=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615&media=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615&description=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5" target="_blank" rel="noopener" aria-label="">
Како да се погрижите вашата врска да остане');" href="viber://forward?text=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5%20https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fljubovni-soveti%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1kako-da-se-pogrizite-vashata-vrska-da-ostane-4615" target="_blank" rel="noopener" aria-label="">
Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка


QUERY ERROR4 => The table 'session' is full