Online: Членови: 0 | Гости: 128
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Како да го заборавиш бившиот ?

 

 

Тоа е така, затоа што во социјалните мрежи постојано се бара нештоо за „бившиот“.

„Сто проценти от младите жени, кои доаѓаат кај мене на консултации, после крајот на нивната врската, продлжуваат да следат во социјалните мрежи, што прави прави нивниот бивши“, вели семејната консултантка и психолог Сјузи Каган.

„Некоја ќе ги прегледува неговите фотографии, со надеж да види тага на неговото лице и да се убеди дека од разделбата не страда само таа. Друга го следи неговиот профил секој понеделник затоа што, ако се појавила друга, тој веднаш ќе ги качи нејзините фотографии за време на викендот. Примери колкото има колку сакаш“, споделува специалистката.

Доктор Каган, без заобиколувања, вели дека си нанесуваме штета на самите себе, со тоа што продолжуваме да бараме информации за бившиот.

Как да забравиш бившия си?    Но, како да го ослободите својот живот   од неговото директно и индиректно присуство ?

Има два начина – да пресечете од корен или постепено, вели Каган.

Но, кој од начините треба да го изберете?

Според специјалистката, вреди да ги анализирате претходните разделби, како сте реагирале и на двата начина, и да го приложите оној, којшто бил поефикасен.

Постепеното сечење е особено тежок, за тоа, ако тој се покаже многу болен, треба веќе да се сече. По некое време, жената се убедува дека ампутацијата всушност го спасува животот.

 

 

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.

Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Филмски маратон романтични филмови за викенд

Без разлика дали сте романтична душа или реалистична жена која сака да гледа некој друг жанр, мора да признаете едно нешто.