Facebook Twitter Youtube
Online: Членови:0 | Гости:290
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Комплементи кои успеваат кај жената

Секоја жена сака да добива комплименти. Но знаеме дека мажите се малку скржави кога станува збор посебно за давање на комплименти на жените. Од некои спроведени истражувања ова е листа на комплименти на кои секогаш успеваат.

Од спроведената анкета на 200 илјади испитаници, покажала дека ретко која жена одолеала на комплимент кој ги фали нејзините усни „Имаш убава уста“. Ретко која жена кога ќе ја слушне оваа реченица од маж нема да реагира или ќе има лоша реакција.

Жените ги сакаат комплиментите за нивната уста, бидејќи мажите кои имаат смелост да го кажат тоа се сметаат за дрски. Најголем број на мажи даваат комплимент за очите на жената. Напротив дека тоа е лош комплимент зошто е најчест, туку комплиментот за усните е нешто ново па жените и тоа како се изненадуваат. Истотака, анкетата покажала дека жените не ги сакаат комплиментите за нивните гради.

Постои разлика како жените реагираат на комплиментите според националноста. Така италијанките и французинките сакаат кога маж ќе ја пофали нивната облека и стилот на облекување. На Англичанките им се допаѓа кога добиваат комплимент за нивните нозе, додека Шпанките ги сакаат комплиментите кои ја фалат нивната коса и фризура.

 

Можеби ќе Ве интересира...
Тајни кои машките...
Еве неколку тајни кои машките или се срамат или едноставно несакаат да ви ги откријат, а сепак им значат...
од Романтичен |
Како да побарате прошка?
Познато е дека во секоја љубовна врска може да дојде до превара. Кога веќе ќе дојде до тоа и кога личноста...
од Романтичен |
Како да кажете „не“ на машко
Краткото и јасно „не“, без заобиколки и давање на лажна надеж, е најдобриот начин да откажете на некого, покажува ново п
од Сања Шијаков |
Освојте девојка од соништата
Да се освои девојката од соништата е како да сте го добиле автомобилот од соништата...
од Јаги |
Коментари

Слики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Beastly (Ѕверски)

Модерна верзија на „Убавицата и ѕверот“ каде што тинејџер од Њујорк се претвара во чудовиште за да ја најде вистинската љубов.

Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens