Online: Членови: 0 | Гости: 147
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Откријте како да пронајдете партнер со помош на математика

Многу од нас советите за љубовни проблеми ги бараме кај пријателите, но дали сте помислиле некогаш дека математиката ќе ви помогне.

Имено, според мислењата на една матемаричарка можно е да се пронајде вистинска љубов ако тоа добро го пресметате, правејќи баланс помеѓу трпението и препознавање на вистинска личност.

 - Кога е збор за љубовта, долгорочните одлуки се рискантна работа.Пред или подоцна, повеќето од нас ќе ги напуштат нашите безгрижни вонбрачни заедници и ќе стапат во брак - наведува математичарката Хана Фрај.

 

Но како да знаеме дека навистина сме го нашле идеалниот партнер?

Како што секој математички ориентиран ум може да ви каже дека тоа се знае по финиот баланс помеѓу трпението при чекањето на вистинската личност и препознавање на приликите да се „смирите“. Сите други спаѓаат во зона на „парадокс на посакуван ерген„ се наведува во истражувањето.

 

- Ако сте одлучиле дека никогаш да не стапите во брак, можете да ги наброите сите ваши партнери во животот и да ги оцените во смисло какви би биле за да станат ваш животен избор. 

Таквата листа делува прилично бесмислено, но ако сте ја направиле порано, ќе ви го олесни изборот на животниот партнер.

Големо прашање е како да ја одберете најдобрата личност од вашата имагинарна листа, а да не знаете што ве чека - кажува Фрај.

-Да претпоставиме дека правилата на забавување едноставна е кога еднаш ќе одбиете некој, неможете да се вратите назад и да се предомислите. Тоа е можеби, мое искуство, но луѓето се изненадувачки одбојни ако после неколку години некој кој ги одбил во минатото, а ве повика дека никој подобро не наишол - истакнува Фрај. 

 

 

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.

Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка