Online: Членови: 0 | Гости: 219
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Погледнете во која положба спиете и ќе откриете каква ви е врската

Дали љубовната врска ви е здрава и блиска или во неа постојат одредени проблеми - сето тоа е можно да се заклучи од положбата во која паровите спијат.

 

Свртени со грб и не се допирате

Лесно овој начин на спиење може да не биде романтичен, спрема една студија оваа поза е најчеста помеѓу партнерите - веројатно затоа што е практична. Оваа положба кажува дека се блиски, независни и чувствуваат еден за друг. 

 

Положба „лажица“ 

Тоа е положба во која еден партнер е свртен со грб, а другиот е „залепен“ за него (за неговиот грб) и го гушка. Оваа поза може да се нарече лажица помеѓу љубовните парови и покажува како еден партнер се однесува заштитнички кон другиот.

Оваа поза е многу сензуална.

 

Гушнати со раце и нозе, но...

 

Паровите кои спијат во оваа положба имаат тенденција да се испреплетат со нозе и раце додека со лицето се свртени еден кон друг, но, после 10 минути се раздвојуваат. 

- тоа е компромис помеѓу интимност и независнот, со што се овозможува најдобро од двата света 

- околу 8% од паровите вака спијат

 

Свртени со грб и се допираат

Оваа поза покажува дека двата партнери се опуштени и згодно се чувствуваат во својата врска. Позата е честа во љубовните односи.

 

Цела ноќ спијат испреплетени со нозе и раце

Тоа би можело да се покаже дека партнерите не се зависни, односно не зависат едни од други. Чувствуваат потреба цврсто да се држат заедно. 

 

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.

Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка