Online: Членови: 0 | Гости: 95
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Соновник О

ОАЗА
И покрај неповолните околности ве очекува успех.

ОБВИНУВАЊЕ
Ако сами себе си се обвинувате - среќа и углед. Ако го обвинувате својот партнер - лоши вести. Ако обвинувате некој друг - незадоволство.

ОБДУКЦИЈА
Ако присуствувате на обдукција - ќе ве повикаат на суд како сведок.

ОБЕЛИСК
Ќе ве посочат како пример за другите.

ОБЕСЕН ЧОВЕК
Ако видите обесен човек - грижи и непријатности. Ако сте вие обесени - несреќа.

ОБЕТКИ
Ако најдете обетки - добивка. Ако ги изгубите - караница. Ако носите обетки - ќе дознаете некоја тајна. Ако добиете обетки за подарок - некој чезнее по вас.

ОБЛАК
Живеете во заблуда. Колку се потемни облаците толку поголема ќе биде интригата во која ќе упаднете.

ОБЛЕКА
Неостварени тежнеења. Бела облека - свадба. Многу убава облека - изобилство. Валкана облека - кавга и непријатности. Нова облека - средба со ваши добри пријатели кои биле отсустни. Носена облека - загуба на нешто драго. Ако перете облека - мали непријатности, но со добар крај. Ако ставате облека да се суши - ќе чуете важна новост. Ако видите облека ставена да се суши - за болни - оздравуване, за здрави - задоволство. Домашна облека - зголемување на семејството. Женска облека на машко - срамота. Широка облека - имате преголеми желби. Тесна облека - немаштија.

ОБЛОЖУВАЊЕ
Ако се обложувате со некого - не впуштајте се во премногу смели шпекулации. Ако добиете облог - неочекуван успех. Ако изгубите облог - ќе направите некоја грешка.

ОБРАЗИ
Бледи образи - болест. Дебели образи - премногу сте преокупирани со своите интереси. Набрчкани образи - живеете раскалашен живот. Румени образи - успех во работата. Слаби образи - премногу сте преокупирани со грижата за вашата тежина.

ОБРАЧ
Уништени надежи.

ОВЕН
Благосостојба. Ако на сон убиете овен - жалост. Ако го изгубите - некое лице, кое ви е потчинето, ќе ве покраде и ќе ви го заведе партнерот.

ОВОШЈЕ
Ако јадете овошје - задоволство. Ако јадете овошје наизглед убаво, но со непријатен вкус - чувајте се од неверство. Ако подарувате овошје - ќе стекнете нечија љубов или пријателство. Незрело овошје - ви претстојат непријатни случки. Скапано овошје - некој сака да ве излаже. Продавница за овошје - задоволство и успех. Овошје паднато под дрво - несреќа. Овошје во корпа - радост.

ОВОШКА (дрво)
Расцветана овошка - среќа. Овошка со плодови - успех. Сува овошка или без плодови - неуспех. Ако тресете овошка - имате добри соседи. Ако калемите овошки - имате лоши навики.

ОВОШТАРНИК
Несогласувања во љубовта. Ако шетате низ овоштарник - ви претстои безгрижен живот.

ОВЦА
Задоволство. Ако најдете изгубена овца - среќа во бракот. Овца што скока - ќе му се радувате на успехот на своите деца.

ОВЧАР
Види - ПАСТИР

ОГАН
Ако палите оган - ќе стекнете нечија љубов. Оган без чад - здравје. Силен оган - непоматена радост и чест. Оган со многу чад - недоразбирање кое ќе ве погоди. Оган што паѓа од небо - ќе се случи некоја неправда. Акo огнот не се гледа од чад - ќе изгубите нешто, што најмалку сте го очекувале. Ако газите на оган - откажете се од смелите планови. Ако огнот ви наштети - непријатности. Ако трчате низ оган - ќе се ослободите од големи грижи. Ако гаснете оган - откажете се од работата што сте ја наумиле. Ако огнот фрла искри - добивка. Ако разгорувате оган - кавга, каење. Ако ложите оган во печка - успех на сите полиња.

ОГЛАС
Ако на сон читате оглас - пријатни новости.

ОГЛЕДАЛО
Венчавање.

ОГНИШТЕ
Ако готвите на огниште - ќе основате свој дом. Ако го гасите огнот во огништето - некој тајно ве сака. Распалено огниште - посета.

ОГНОМЕТ
Убава иднина.

ОГРАДА
Ќе мора да совладате некои препреки. Ако ја прескокнувате - ќе најдете излез од некоја тешка ситуација.

ОДВРАТНОСТ
Ако на сон почувствувате одвратност кон нешто - на јае ќе бидете многу лути.

ОДЕЊЕ
Бавно одење - грижи. Ако ви е тешко да ги кренете нозете - ќе ви однесат нешто вредно. Одење по покрив - болест. Ако одите куцајќи - тешко ќе го постигнете она што сте го наумиле. Брзо одење - ќе имате препреки при остваруваљето на некои намери. Одење преку трева - ќе ве излажат пријателите. Одење по кал - големи грижи. Ако одите назадечки - неуспех во работата. Одење по рамно - пријатен настан. Одење под дрвја - грижи.

ОДМАЗДА
Ако се одмаздувате - ќе настрадате. Ако некој ви се одмаздува - сигурни сте пред бесот на луѓето. Ако веќе сте се одмаздиле - ќе се исполни она на што се надевате.

ОДМАРАЊЕ
Безгрижна старост.

ОДМОР
Ако заминувате некаде на одмор - ќе имате весела и пријатна авантура.

ОДМОТУВАЊЕ
На конец - малку по малку ќе го изгубите имотот. На сеила - еден лош човек ќе ве пренесе жедни преку вода.

ОЗБОРУВАЊЕ
Ќе го смените местото на живеење.

ОЗДРАВУВАЊЕ
Мала опасност која може да се избегне со внимавање.

ОКЛОП
Ако носите оклоп - углед. Скршен оклоп - некој ќе сака да ве потчини.

ОЛОВО
Лажно ве обвинуваат. Ако леете олово - среќа во бракот.

ОЛТАР
Среќа во мали добивки.

ОМНИБУС
Ако се возите во омнибус - потребен ви е поголем труд ако сакате да ја постигнете целата. Ако го видите - животната ситуација полека, но сигурно ви се подобрува.

ОМОРИКА
Среќа и задоволство во семејството.

ОМРАЗА
Ако на сон почувствувате омраза спрема некого - ќе бидете претрупани со работа.

ОПАСНОСТ
Заминување на некое драго лице.

ОПАШКА
Ќе задоцните на важен состанок. Ако имате опашка - партнерот ве изневерува. Животно со долга опашка - наскоро ќе дознаете за заговорот против вас.

ОПЕРА
Веселба. Зграда на опера - самољубието ќе ви наштети.

ОПЕРАЦИЈА
Ако гледате операција - болест. Ако на сон ве оперираат - ве очекува насилна промена.

ОПИНЦИ
Грижи. Нови опинци - радост. Искинати опинци - болест. Ако носите опинци - среќа.

ОПИУМ
Ви се заканува голема опасност. Ако земате опиум - тешка болест.

ОПСАДА
Успех во работата, углед и чест.

ОРАНИЦА
Малите успеси ќе ве развеселат. Обработена ораница - ќе ви се исполнат очекувањата. Необработена ораница - неуспех. Ако ја орате - среќа.

ОРГУЛА
Ако ја видите - внимавајте да не направите некоја непромислена постапка. Ако ја слушнете - мир, задоволство и убава иднина.

ОРДЕН
Углед и чест.

ОРЕВ
Опасност. Стебло - венчавање. Дрво (орев) со плодови - грижи кои набрзо ќе исчезнат. Дрво (орев) без лисја - брачни караници. Ако ги чистите оревите од лушпи - само со голем труд ќе ги остварите свите намери. Ако кршите ореви - минливи несогласувања во бракот. Ако јадете ореви - подарок. Ако берете ореви од дрво - среќа.

ОРЕЛ
Ако полетува - добар исход на работите. Ако лета - неостварени желби. Орел во кафез - семејни проблеми. Ако го фатите - тага. Ако ловите орел - загуба, штета. Ако убиете орел - штета. Ако одлетува со плен - чувајте се од непријателите. Ако долетува со плен - неочекувана добивка. Ако го видите на дрво во шума - срамота. Ако паѓа или нагло се спушта - во опасност е некој ваш потфат. Бел орел - наследство. Ако го видите во својот дом - богатство.

ОРИЗ
Ако јадете ориз - здравје и долг живот. Ако готвите ориз - за болни - оздравување, за здрави - благосостојба. Ако купувате ориз - подобрување на материјалната состојба.

ОРНАМЕНТ
Ќе бидете во друштво со угледни луѓе. Ако цртате орнаменти - подобрување на животната ситуација.

ОРУДИЕ
Успех во работата, постигнат со сопствен труд.

ОРУЖЈЕ
Ако се наоѓате во соба полна со оружје - ќе одите во војна. Ако видите оружје - кавга. Ако носите оружје - ќе имате незгода. Скршено оружје - ќе бидете немоќни во борбата проитв непријателот. Вооружен напад - тешко ќе ги остварите своите права.

ОСА
Ситни непријатности кои брзо ќе престанат. Ако ве боцне оса - разочарување, клевети, интриги. Ако бркате оси - разделба со некое драго лице. Осилно гнездо - голема загуба. Ако убиете оса - несреќа.

ОСИРОМАШУВАЊЕ
Навикнете се на штедење.

ОСЛАБУВАЊЕ
Ако се видите на сон ослабени - загуба. Ако видите некој друг ослабен - на туѓа сметка ќе дојдете до добивка.

ОСТАВАЊЕ
Ако некој ве остави, ве напушти - жалост, заморна работа, кавга.

ОСТРОВ
Ќе ве напушти љубовникот/љубовницата. Остров со зеленило - наскоро ќе се случи нешто убаво. Ако пристигнувате на остров - голема среќа. Ако сте сами на остров - ќе ве напуштат пријателите. Пуст остров - загуба.

ОСУДА
Крај на непријатностите. Ако сте осудени - телесна повреда. Ако ги осудувате противниците - добивка.

ОТКРИТИЕ
Ќе чуете важни новости.

ОТПАДОК
Добивка.

ОТПАТУВАЊе
Без доволно внимание потфатот ќе заврши неуспешно.

ОТПЕЧАТОК
Ако на сон видите отпечаток од нешто - ќе ви биде страв од нешто или некој.

ОТРОВ
Ако на сон земете отров - со неблагодарност ќе ви возвратат на вашите добрини. Ако го давате некому - ќе примите добар совет. Ако сте отруени - ќе изгубите пари или пријатели. Ако подготвувате отров - плановите да наштетите некому нема да ви успеат. Ако одбиете да испиете отров - ќе пропуштите некоја поволна прилика. Отровно растение - се готват завери во вашата најблиска околина.

ОТСУТНОСТ
Ако сонувате дека сте отсутни од некој настан - разочарување.

ОФИЦЕР
Задоволство и углед.

ОЦЕТ
Ако пиете оцет - разочарување. Ако го истурате - некој од најблиската околина не ви мисли добро. Црн оцет - ќе ве презираат и лошо ќе постапуваат со вас.

ОЧИ
Сини очи - страсна љубов / некој тајно ве сака. Црни очи - бидете внимателни со т.н. пријатели. Кратковидни очи - загуба. Ако сте лишени од видот - разочарување. Големи и убави очи - Благосостојба и среќа. Едно око - бидете внимателни во работата.

ОЧИЛА
Ако носите очила на сон - потребна ви е заштита. Ако купувате очила - бидете повнимателни. Ако ги изгубите - треба подобро да си го чувате имотот. Ако ги скршите - штета.

ОЧУВ
Ќе западнете во долгови.

ОЏАК
Семејна среќа. Пожар во оџакот - жестока караница во семејството. Паднат оџак - големи трошоци. Оџак без чад - немаштија. Оџак со чад - успех.

OЏАЧАР
Среќа во љубовта. Ако се сонувате како оџачар - ќе чуете важни вести.

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка


QUERY ERROR4 => The table 'session' is full