Состојки: две јајца,
130гр шеќер,
50гр брашно,
50гр какао во прав,
200гр вишни
300мл слатка павлака
1 ќесичка желатин
200гр крем сир
250гр чоколадо за готвење
30 мл масло
Подготовка:
Изматете ги јајцата со 70гр шеќер. Додајте половина какао во прав, брашно и мешајте со маталка додека сосотјките не се соединат.
Сипете го тестото во плех обложен со хартија за печење и печете на 15минути во рерна загреана на 180 степени.
Во сад сипете желатин и 50мл вода. Кога ќе проврие тргнете од шппорет. Изматете слатка палвака и пресотанатиот шеќер, па додајте малку желатин и изматете со миксер.
Преостанатиот желатин помешајте го со крем сир. Додајте го какаото и промешајте.Во смесата додајте слатка павлака и изматете со миксер. Додајте ги вишните и се убаво соединете.
Филот нанесете го на печената кора.
Чоколадото стопете го со малку масло, па прелијте го преку филот.
Оладете во фрижидер и декорирајте по желба.
Коментари
Остави Коментар