Состојки:
За кора:
300гр мелени бисквити
100гр путер
2 лажици какао во прав
150 мл млеко
За фил:
1л млеко
8 лажици шеќер
3 пудинзи со вкус на карамела
1 лажица густин
150гр путер
Останато:
Цели биксвити ( 10 парчиња)
100гр чоколадна шлаг крема
200мл млеко
Подготовка:
Изматете го путерот, додајте мелени биксвити, какао и млеко, измешајте. Ставете плех со обрач (26цм).
Наредете скршен кекс. Пудингот и густинот помешајте ги па додајте 200мл млеко и добро измешајте, да не останат грутки.
Во 800мл млеко ставете шеќер и загрејте го (но не да проврие). Ставете пудинг на умерена температура и мешајте да згусне.
Тргнете го од шпорет, додајте путер и измешајте да се стопи и соедини.
Пудингот од фил сипете го преку биквитите. Ставете во фрижидер да се олади и да се стегне.
Тргнете го обрачот. Изматете чоколаден шлаг крем со млекото и ставете преку оладениот колач.
Вратете го кратко во фрижидер и послужете.
Коментари
Остави Коментар