Сочна и чоколадна торта без брашно прсти да излижете!
Состојки:
200гр темна чоколада
150гр путер
8 јајца
100гр шеќер
2 лажички мед
1 лажичка арома од ванила
малку сол
1 лажичка како во прав
Подготовка:
Путер и чоколадо стопете на пареа. Додадете шеќер, мед, арома од ванила и сол и се добро измиксирајте.
Додавајте едно по едно јајце и после секое миксирајте. На крај додајте какaо и миксирајте добро.
Смесата ставете ја во округол калап (26cm) во кое ставивте хартија за печење. Калапот со смесата ставете го во загреана рерна на 180степени, а на дното на рерната ставете калап со вода.
Тортата печете ја 25 минути. Пред да ја сервирате, оставете нека се олади тортата.
Коментари
Остави Коментар