Цел све полуде по модерните пуслици - макаронс, но понекогаш можеме и да се вратиме на стариот добар рецепт?
Состојки: три белки, 250гр шеќер, розева пренхранбена боја.
Подготовка: ставете тавче со вода да врие, а белките и шеќерот ставете ги во чинија со дно во форма на круг. Мешајте со жица на пареата, додека не се растопи шеќерот. Потоа масата ставете ја во сад и матете со миксерот околу 10 минути. Розевата боја се додава на замиот крај на матењето, кога масата ќе стане цврста.
Сипете ја смесата во одговарајќи шприц, па направете пуслици на плех кој е покриен со хартија за печење. Пуслиците се сушат на температура од 100 степени, околу еден час. За да не се содава влага отворете ја малку рерната.
Коментари
Остави Коментар