Online: Членови: 0 | Гости: 149
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Ја знаете ли причината? Младите се поретко имаат сексуални односи

Личностите во дваесетите не заостануваат многу зад оние во триесетите години кога е во прашање активноста на ова поле. 

 

Како што проценуваат експертите, некои од клучните причини можат дабиде се поголемата пристуснот на интернет и социјалните мрежи, и подоцна напуштање на родителскиот дом.

 

Направено е истражување на 4000 мажи и 5000 жени во Америка.

 

Мажите кои биле не вработени или имале помали примања биле сексуално неактивни, откриено е според анализите на податоците. Процентот на сексуално неактивни мажи од 18 до 24 години се зголемил за 18,9%, помеѓу 2000 и 2002, а за неверојатни 30,9 % во периодот од 2016 и 2018 година. Жените во старосни граници од 25 и 34 години исто така поретко биле во интимни односи.

 

Истражувањето покажало дека постои причина за овој „непопуларен“ тренд, а кај младата популација меѓу клучните е задоцнетото стареење.

 

Тоа се однесува и на различен пристап кон „сериозни“ врски, како и на одложување за потомство. 

 

Кај постарите причината е дигитализацијата, односно претерано бавење со социјални мрежи. 

 

Од последните истражувања е докажано дека младите помеѓу 18 и 29 години, имаат 112 пати секс годишно.

 

А личностите помеѓу 30 и 39 години имаат 86 пати секс годишно.Над 40 години имаат 69 пати годишно.

 

 

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.

Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Филмски маратон романтични филмови за викенд

Без разлика дали сте романтична душа или реалистична жена која сака да гледа некој друг жанр, мора да признаете едно нешто.