Online: Членови: 0 | Гости: 220
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Практични совети за подобро функционирање на семејството

Почнувајќи од денеска , направете избор и преземете акција од ден за ден, кои ќе ви помогнат да создадете задоволна фамилија.

 

Овие фактори подразбираат да создадете нов начин на мислење, нова животна филозофија и лична вистина.

a) направете семеен проект - тоа значи дека морате совесно да одлучите активно да работите на подобрување на вашата семејна ситуација.

 

б) дозволете појавување на автентичност кај секој член на фамилијата - секое дете доаѓа на свет со вештини, способности, интереси и таленти. Сето тоа го прави единствен идентитет на личностам нивно автентично суштество.

 

в) создадете сигурност и мир во вашиот дом - децата ги гледаат родителите како база на сигурсност. Кога децата се во конфликт на својот дом, нивната сигурност е изместена.

 

г) унапредете го ритамот на вашиот семеен живот - на децата им е потребен ритам, и за нив е добро кога ритамот не постои. 

 

Овој фактор е критична точка на добро функционирање на семејството.

 

д) направете предвидливо темпо на вашиот смееен живот - можеби ќе биде тешко да направите распоред на семеејни настани и задачи, но на вашата фамилија е потребен ритам.

 

ѓ) бидете одговорни за своите избори - изборите кои ги правите се 100% ваша одговорност и влијаат на вашата интеракција со било кој член од смеејството.

 

е) планирајте ги прославите - како што се родендени, слави или други празници кои сте во прилика да ги прославите во вашата фамилија.    

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.

Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка