Докторот предупредил: „Никогаш не споделува">
Online: Членови: 0 | Гости: 292
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Докторот предупредил: „Никогаш не споделува

Докторот предупредил: „Никогаш не споделува');" href="https://facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603" target="_blank" rel="noopener" aria-label=""> Докторот предупредил: „Никогаш не споделува');" href="https://twitter.com/intent/tweet/?text=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BB%3A+%E2%80%9E%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%88+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0&url=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603" target="_blank" rel="noopener" aria-label=""> Докторот предупредил: „Никогаш не споделува');" href="mailto:?subject=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BB%3A+%E2%80%9E%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%88+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0&body=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603" target="_self" rel="noopener" aria-label=""> Докторот предупредил: „Никогаш не споделува');" href="https://pinterest.com/pin/create/button/?url=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603&media=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603&description=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BB%3A+%E2%80%9E%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%88+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0" target="_blank" rel="noopener" aria-label="">
Докторот предупредил: „Никогаш не споделува');" href="viber://forward?text=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BB%3A+%E2%80%9E%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%88+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0%20https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603" target="_blank" rel="noopener" aria-label="">

Докторот вели дека ако навистина немате друг избор, почекајте прво да се исуши четката за заби на вашиот партнер, бидејќи ако ја држите предолго 

влажна ќе овозможите повеќе бактерии да растат

 

Сите сме биле во ситуација кога заборавивме да спакуваме четка за заби и бевме

 принудени да преземеме итни мерки и да ја позајмиме нашата партнерка, а можеби еден ден ќе помислите дека 

нема ништо лошо во тоа.

 

Но, еден лекар издаде остро предупредување за споделување четка за заби со вашиот партнер,

 велејќи дека никогаш не треба да го правите тоа бидејќи може сериозно да му наштети на вашето орално здравје.

Според стоматологот Калед Касем, би можеле да ги изложите забите и непцата на цела низа непријатни работи ако ја

 делите четката за заби само еднаш, особено ако вашиот партнер не е толку темелен четкач како вие.

Наместо тоа, таа предлага секогаш да користите сопствена четка за заби, дури и ако тоа значи да ја чувате во секоја торба за никогаш да не ја заборавите. Тој објасни дека мешавината на бактерии во устата е единствена само за вас, така што мешањето со туѓи бактерии со користење на нивната четка за заби не е добра идеја бидејќи некои од бактериите во нивната уста можат да направат сериозна штета кога ќе се шират на вас.

 

„Кога користите туѓа четка за заби, ја изложувате устата на нови бактерии кои можеби

 нема да реагираат добро со вашите постоечки бактерии. До 700 различни видови бактерии 

можат да живеат во нашата уста во секое време и додека повеќето се добри за нас, таму се неколку кои би можеле најштетни,

 поврзани со расипување на забите и заболување на непцата, се стрептокока мутанс, порфиромонас гингивалис и 

трепонема дентикола, за кои е откриено дека живеат на четки за заби, а вие сте повеќе изложени на

 ризик доколку ги споделите“, објаснил тој. 

 

Прочитајте повеќе


Докторот предупредил: „Никогаш не споделува');" href="https://facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603" target="_blank" rel="noopener" aria-label=""> Докторот предупредил: „Никогаш не споделува');" href="https://twitter.com/intent/tweet/?text=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BB%3A+%E2%80%9E%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%88+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0&url=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603" target="_blank" rel="noopener" aria-label=""> Докторот предупредил: „Никогаш не споделува');" href="mailto:?subject=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BB%3A+%E2%80%9E%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%88+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0&body=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603" target="_self" rel="noopener" aria-label=""> Докторот предупредил: „Никогаш не споделува');" href="https://pinterest.com/pin/create/button/?url=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603&media=https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603&description=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BB%3A+%E2%80%9E%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%88+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0" target="_blank" rel="noopener" aria-label="">
Докторот предупредил: „Никогаш не споделува');" href="viber://forward?text=%3Cimg+src%3D%22http%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Ffl4gg%22+height%3D%221%22+width%3D%221%22%3E%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BB%3A+%E2%80%9E%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%88+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0%20https%3A%2F%2Fromanticni.mk%2Fzdravje-ubavina%2Fimg-srchttptinyurlcomfl4gg-height1-width1doktorot-predupredil-nikogash-ne-spodeluva-4603" target="_blank" rel="noopener" aria-label="">
Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка


QUERY ERROR4 => The table 'session' is full