Facebook Twitter Youtube
Online: Членови:0 | Гости:4286
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

7 грешки кои ги повторуваме...

Колку и да не сме многу свесни за тоа, сепак можеби ги повторуваме истите грешки во секоја врска.

Ова се оние најчестите грешки коишто не сме свесни, а сепак ги правиме во секоја врска:

1. Мислиме дека може да промениме некого

Некогаш е залудно колку и да се трудиме да промениме некого. Дури и тоа да е промена на подобро, за спортивната страна тоа е несватливно и едноставно се држат до тоа што го знаат, се затвораат во себе и блокираат се што доаѓа од надвор кон нив. Со ова само се влошува и на крај доаѓа до завршување на врската.

 

2. Се менуваме себеси

Кога ќе сватиме дека не можеме да го промениме партнерот, следната грешка што ја правиме е тоа што се менуваме себеси. Колку и да се потребни промени во нашиот живот, ова може да биде лошо за нас како личности. Довчерашните навики за излегување на кафе со пријателите ги забораваме или ставаме некаде подолу на нашата листа и гледаме да му угодиме на партнерот. Тоа е многу лошо и за нас како личности и за врската.

 

3. Сите одговорности и работи ги превземаме врз себе

Никој не може да сработи се сам. Никој го нема тоа знаење, а и доволно време да ги извршува сите обврски за врската да успее. Од друга страна партнерот си ужива и не се грижи за ништо. Исто е и со одговорностите што се превземаат. Ова може да се каже дека е најголемата грешка воопшто.

 

4. Излегување со ист тип на партнери

Колку и да не' прави ова сигурни во нашиот избор, некогаш е подобро да ги смениме критериумите и вкусот и малку да експериментираме. Пробувањето со нешто ново не значи дека сме несигурни. Напротив, може само да осознаеме што е подобро за нас.

 

5. Премногу сакаме врската да успее

Колку и да посакуваме, кога не оди, едноставно не треба да туркаме напред со “главата низ ѕид”. Треба само да ја согледаме реалната ситоација и да реагираме на време.

 

6. Толерирање на неверство и лошо однесување

Најлошото што може да ни се случи во една врска е да бидеме изневерени или постојано да го толерираме лошото однесување на партнерот со нас и нашите блиски. Доколку партнерот се однесува на некој од овие начини тој не е за вас и веднаш треба да прекинете со врската.

 

7. Пристануваме и премолчуваме на се што ќе рече парнерот

Се што ќе каже партнерот мора да е така. Епа, не мора! И вие имате свое ЈАС како и сите други. Доколку постојано ја правите оваа грешка вашиот живот во иднина ќе се претвори во пекол. За да го избегнете тоа едноставно избегнувајте постојано да сте послушната половина во врската. Јасно и недвосмислено ставете му до знаење на партнерот дека не секогаш е така како што вели.

Можеби ќе Ве интересира...
Како до вистинска љубов?
Бидете свои и покажете што навистина ви е важно. Има повеќе нивоа на интимност и не морате веднаш на првиот состанок...
од Романтичен |
Што бараат машките во девојките?
Еве неколку работи кои машкото сака да ги има неговата девојка како би била „добро парче“ за врска...
од Романтичен |
Што ги иритира машките?
Момците прозбореа и ги кажаа десетте работи кои најмногу ги иритираат кај девојките, а девојките упорно ги прават...
од Романтичен |
Како да ја освоите?
Можеби пополнување на слободното време или држење за рака или да се бакнувате. Под поимот партнер се кријат многу објасн
од Марија |
Коментари

Слики од нашите членови

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Beastly (Ѕверски)

Модерна верзија на „Убавицата и ѕверот“ каде што тинејџер од Њујорк се претвара во чудовиште за да ја најде вистинската љубов.

Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens