Online: Членови: 0 | Гости: 224
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Ме сака, не ме сака - Тајни знакови дека му се допаѓаш

Кога на момчето му се допаѓаш, тоа преставува очигледно, само тоа што сме окупирани со сопствени идеи за тоа како работите би требало да изгледаат. Зошто едноставно не е директен и да ви каже дека му се допаѓате? Се што треба да направите е да обратите внимание на невербални знакови кои ви ги испраќа.

 

Контакт со очи

Дали можете да го фатите како ве гледа оддалеку? Доколку мажот оддржува контакт со очи подолго време или ве гледа директно во очи - тоа е сигнал на интимност и заинтересираност. Мажите го користат контакт со очите со настојување да го приметите. Зошто срамежлив маж избегнува контакт со очите? Затоа што се чувствува несигурно. Зошто е несигурен? Зошто му се допаѓате.

 

Ви се насмевнува

Насмевката може да биде само пријателски гест, но кога му се допаѓате на некого, неговата насмевка зборува многу повеќе. Значи дека е многу среќен во ваше друштво. Кога момчето се смее на вашите шеги и кога не се смешни, тогаш тој се прилагодува на вас. 

 

Длабок глас

Различни истражувања откриле дека мажите пробуваат да се допаднат на жените, тие го продлабочувааг својот тон и боја на глас за да звучат помаженствено. Кога сте во близина тој го менува тонот. Ова доведува до тоа дека мажот е помаженствен, стабилен и заинтересиран.

 

Каде те бакнува партнерот - откриваме дали те сака 

Ако имате дилема дали ве сака, дали е вљубен во вас, дали му се допаѓате или во вас гледа само пријател - обрнете внимание каде ве бакнува : 

 

Во образ

Ако личноста која е со вас ве бакнува само во онраз тогаш таа не е ни сексуални ни во романтичен смисол не е заинтересирана за вас. 

 

Во чело 

Ова е знак дека меѓу вас постои голема блискост и дека на партнерот му сте многу привлечни. Овој бакнеж искажува заштитнички став и поддршка. 

 

Во врат

Доколку ве бакнува во врат, значи дека пробува да ве доведе во искушение дека сте ранливи.Таму е истовремено ерогена зона, па целта на овој бакнеж да ве возбудат. 

 

Во стомак

Бакнувањата во стомак значи дека парнерот е опуштен, чувствува блискост, но и сексуално го привлекувате. 

 

По целото тело

Тоа покажува дека партнерот многу го привлекувате и дека навистина е заинтересиран за вас. Сака да биде интимен и да го истражи секој милиметар од вашето тело. Делува совршено, нели?

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.

Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка