Facebook Twitter Youtube
Online: Членови:0 | Гости:623
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Несигурност

Во сите постои вродена маана дека сите одлуки кои ќе ги донесеме да ги преиспитаме, или со други зборови, се јавува потенцијален сомнеж кој прави да сме несигурни во себе.

Баш тоа чувство на несигурност често нè спречува да ги исполниме своите соништа и да се придржуваме само до одредени ограничувања. Епа сето тоа е погрешно.

Да се ослободите од несигурноста многу често самото по себе е предизвик, како и остварувањето на некоја потешка задача. А често откако ќе ја совладаме несигурноста, задачата престанува да ни биде проблем затоа што ако очекуваме позитивен крај, многу е полесно да се стигне до него.

Кога се чувствуваме несигурно, не само што себеси се гледаме како неспособни за соочување со животните предизвици, туку и мислиме како не сме достојни за вистинска среќа. Се движиме низ животот мкислејќи дека сите околу нас нè сметаат за неспособни и неуспешни. Како резултат на тоа ја губиме својата моќ и без разлика какви одлуки и да донесеме сето тоа ни изгледа како лоша опција.

Ретко која личност може да се пофали со тоа дека никогаш не почувствувала несигурност.

Ако кај вас некогаш се појави тоа чувство на несигурност најпрво треба да го најдете и да го разберете нејзиниот извор. Пробајте да не се откажувате кога ќе наидете на првата препрека. Штом ја поминете тоа ќе ви даде дополнителна доза на сигурност и ќе ве натера да продолжите понатаму. Што повеќе тешки ситуации совладате, што повеќе тешки одлуки донесете без да побарате совет од некој, толку ќе бидете посигурни и појаки.

 

Можеби ќе Ве интересира...
Таа ќе ви го скрши срцето
На почеток на нова врска, поради силната привлечност меѓу вас двајца, многу е лесно да се предвидат знаците кои...
од Романтичен |
Чудни факти за жените
Се верува дека разликите помеѓу мажите и жените се огромни. Се разликуваат во секој поглед, а најмногу кога станува збор
од Романтичен |
3 фактори за подобро расположение
Научниците открија дека чувството на контрола над својот живот е основен предуслов за среќа. Иако, објективно, не можете
од Романтичен |
Најчестите женски лаги
Зашто некои врски се поискрени од други? Зошто некои парови се отворени едни према други додека некои повеќе сакаат да г
од Романтичен |
Коментари

Слики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Beastly (Ѕверски)

Модерна верзија на „Убавицата и ѕверот“ каде што тинејџер од Њујорк се претвара во чудовиште за да ја најде вистинската љубов.

Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens