Чоколадни кремасти ...треба ли уште нешто да се каже???
Состојки:
6 јајца
6 лажици шеќер
6 лажици брашно
1 прашак за пециво
4 лажици какао
6 лажици топла вода
Милк крем
1л млеко
100гр густин
4 лажици шеќер
100гр бела чоколада
250гр путер
150гр шеќер во прав
Топинг
200гр млечна чоколада
5 лажици млеко
4 лажици шеќер
150гр путер
Подготовка:
Јајцата изматете ги со шеќерот. Брашното, прашакот за пециво и какао помешајте ги, па додадете ги во изматените јајца и се заедно помешајте.
Потоа додадете вода и соединетете ја смесата. Разлејте ја смесата во плех со поставена хартија за печење. Печете на 180 степени, 20 минути.
Милка крем-
од литарот млеко одвојте 150 мл и помешајте ги со густинот и шеќерот. Во преостанатото млеко додајте бела чпколада и ставете да се проврие.
Во провриено млеко додајте густин и гответе додека не ја добиете потребната густина. Кога ќе се олади, додајте изматен путер со шеќер во прав.
Топинг-
Чоколадо, шеќер, млеко и путер гответе се додека не се соединат. кремата оладете ја така да биде како омекнат путер.
Филување- Кората премачкајте за со бел фил, потоа премачкајте со топинг, ставете втора кора и повторете ја постапката.
Коментари
Остави Коментар