Facebook Twitter Youtube
Online: Членови:0 | Гости:239
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Соновник А

А
Ако ја сонувате буквата А - добар почеток во работата.

АБОРТУС
Чувствувате неоправдан страв.

АВАН
Оној кого го сакаш недостоен е за твојата љубов или не ви одговара. Aко работите со аван - гости.

АВАНТУРА
Ако доживеете авантура - опасност.

АВИОН
Ако правите авион - неисполнети желби. Aко гледате авион - позитивна промена. Aко се возите со авион - ризикот ќе ви успее. Aко скокнете од авион - пазете се од повреди.

АВТОБУС
Не дозволувајте работата да ве преокупира.

АВТОМОБИЛ
Да се возиш - напредок во работата. Aко гледате како поминува автомобил - ќе слушнете гласови. Автомобилска несреќа - не трудете се нема да успеете во тоа што сакате.

АГОЛ
Некој неуспех ќе ве бутне.

АДВОКАТ
Грижи и трошење пари. Ако разговарате со адвокат - непријатности.

АДРЕСА
Ако ја видиш твојата - посета. Ако ја пишуваш - некој ќе те издаде.

АЗБУКА
Ако видите или читате азбука - ве чека голема и тешка работа.

АЈВАР
Желбите нема да ви се исполнат.

АЈКУЛА
Пазете се од некоја опасност.

АКВАРИУМ
Грижи во врска со пари. Ако е полн со риби - добиток.

АКУМУЛАТОР
Добивка. Празен - загуба.

АЛАТ
Унапредување во работата.

АЛКА
Ако ја носите - љубовен настан. Ако видите алка - не сте извршиле некоја обврска. Пукната алка - разделба за подолго време.

АЛКОХОЛ
Долг живот и здравје. Ако пиете алкохол - лажни пријатели. Ако пиете алкохол во друштво - ве очекува веселба.

АМАЈЛИЈА
Среќа и заштита. Ако ја носиш - љубовен настан.

АМБАР
Благосостојба и среќа во фамилијата. Празен - залудно се надевате.

АНАНАС
Веселба во друштво. Ако јадеш - паричен добиток.

АНГЕЛ
Ако видиш ангел - имате заштита за која не знаете. Ако разговарате со ангел - многу желби ќе ви се исполнат. Ако се сонувате како ангел - болест.

АНТЕНА
Ќе чуете добра вест.

АПЛАУЗ
Желбите нема да ви се исполнат. Ако ви аплаудираат - премногу сте горди за да успеете. Ако сами аплаудирате - не завидувајте им на другите за нивниот успех.

АПСЕЊЕ
Ќе бидете обвинети без причина.

АПТЕКА
Ненадејна среќа. Ако бидеш аптекар - добра заработка.

АРАП
Добри вести. Да се видиш себе како арап - грижи во куќата.

АРТИСТ
Бидете претпазлив во работата. Ако сте вие артист – парична загуба.

АРХИВА
Сте вложиле пари во сомнителни работи.

АТЕНТАТ
Сплетки и завист.

АТЛЕТИЧАР
Успех во работата. Ако сте вие атлетичар - непријатно изненадување.

АФИОН
Грижи во љубовта. Ако јадете афион - не претерувајте во барањата.

Можеби ќе Ве интересира...
Ќ
Соновник Ќ. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Љ
Соновник Љ. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
К
Соновник К. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Ѓ
Соновник Ѓ. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Коментари

Слики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Beastly (Ѕверски)

Модерна верзија на „Убавицата и ѕверот“ каде што тинејџер од Њујорк се претвара во чудовиште за да ја најде вистинската љубов.

Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens


Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/romanticni/inc/footer.php on line 72 Warning: file_get_contents(http://webrecepcija.com/visit.php?client=5&crc=laclave&load_time=0.21548414230347&server_load=0.01&session=86effd7df4fea81bfe016e7897392e13&url=romanticni.mk%2Fsonovnik%2Fa-2045&referer=&ua=CCBot%2F2.0+%28https%3A%2F%2Fcommoncrawl.org%2Ffaq%2F%29&ip=3.90.12.112): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/romanticni/inc/footer.php on line 72