Online: Членови: 0 | Гости: 263
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Соновник Н

НАВЕДНУВАЊЕ
Aко вие се наведнувате - ќе бидете понижени. Ако драг се наведнува - ќе ве почитуваат.

НАВРЕДА
Ако на сон ве навредат - ќе бидете пофалени.

НАГРАДА
Ако ја примате - добивка, успех во работата. Ако ја давате - чувајте се од лоши луѓе.

НАДГРОБЕН ГОВОР
Некој ќе ве утеши.

НАДГРОБЕН НАТПИС
Ако го прочитате - загуба.

НАДГРОБЕН СПОМЕНИК
Жалост.

НАДЕЖ
Ако на сон се надевате на нешто - ќе изгубите пари.

НАДЗОРНИК
Голема среќа.

НАДНИЧАР
Ако се сонувате како надничар - работата ќе ви претставува задоволство. Ако вработувате надничари - добра работа. Ако ги гледате како работат - ќе бидете наклеветени.

НАДРИЛЕКАР
Среќно ќе се извлечете од некоја опасност. Ако ве лечи - ќе бидете оштетени поради глупост.

НАЕМНИНА
Ако плаќате наемнина - доаѓаат тешки времиња.

НАЈДЕНЧЕ
Ќе ве изневери некое лице кое го сакате.

НАКИТ
Среќа. Ако купувате накит - долгови. Ако добиете накит - ќе ве намамат на нечесна работа. Ако подарувате накит - среќа во работата. Ако се китите со накит - размислувате за некои празни работи. Ако изгубите накит - загуба. Ако најдете накит - бидете штедливи.

НАКОВАЛНА
Пари. Ако ковате на наковална - ве очекуваат многу успеси. Ако носите наковална - бескорисна, залудна работа. Ако скршите наковална - голема несреќа.

НАЛОГ
Ако примате налог - ќе добиете писмо што ќе ве израдува. Ако давате налог - не ве сакаат поради вашите постапки.

НАМЕТКА
Ако ја носите - ќе добиете пари преку посредник. Ако ја држите в рака - финансиски проблеми.

НАМИГНУВАЊЕ
Ќе израдувате некого.

НАОЃАЊЕ
Ако најдете нешто - добивка.

НАПАД
Ако сте нападнати - грижи. Ако го одбиете нападот - грижи. Ако подлегнете на нападот - попуштете додека не биде доцна.

НАПРСТОК
Ве очекува напорна работа и кавга. Сребрен напрсток - среќа, среќен брак.

НАРАМЕНИЦИ
Ако ги носите - доброто расположение нема да ве напушти.

НАРКОЗА
Ако сонувате деке сте под наркоза - желбите нема да ви се исполнат.

НАРЦИС (цвет)
Неверство.

НАСИП
Препреки. Ако работите на насип - успех во работата. Ако го рушите - единствено сами можете да си помогнете. Акo одите по насип - доаѓаат безгрижни денови.

НАСЛЕДСТВО
Ќе ве одминат некои големи грижи. Ако го потрошите - освета. Ако се одречете од наследство - сиромаштија.

НАСТАВНИК
Вниманието на околината е насочено кон вашата работа.

НАСТИНКА
Ако на сон имате настинка - желбите ви се претерани и нема да ви се исполнат.

НАТПРЕВАР
Финансиска добивка.

НЕБО
Бистро, сино небо - ве очекуваат поволни настани во блиска иднина. Тмурно, наоблачено небо - непријатности, болест. Небо со ѕвезди - богато наследство.

НЕВЕРСТВО
Некој ќе ве изневери.

НЕВЕСТА
Ќе основате семејство, а ако го имате, долго и среќно ќе живеете со него.

НЕВЕШТ
Ако сте невешт во некоја работа - болест.

НЕВИДЛИВОСТ
Ако сте невидливи - празни надевања. Ако некој или нешто е невидливо - некои настани ќе ве збунат и ќе ве вознемират.

НЕВОЛЈА
Ако западнете во неволја - лесна болест.

НЕВРЕМЕ
Сè ќе заврши добро.

НЕДЕЛА
Среќа во семејството.

НЕЖЕНЕТ ЧОВЕК/ЖЕНА
Многу ќе се досадувате.

НЕЖНОСТ
Непријатности.

НЕМ ЧОВЕК
Ако видите нем човек - углед и почит. Ако сте вие неми - срцева болест.

НЕМИЛОСРДНОСТ
Ако сте немилосрдни - бидете повнимателни спрема околината. Ако е некој немилосрден кон вас - ќе бидете ценети од околината.

НЕПРИЈАТЕЛ
Омраза. Ако го победите непријателот - ќе избегнете големи непријатности. Ако го бакнете непријателот - ќе се смирите со некого. Ако му подлегнете на непријателот - ќе изгубите добра работа.

НЕРОДНА ГОДИНА
Пропаднати надежи.

НЕСВЕСТИЦА
Ако некој паѓа во несвест - непознати луѓе ќе ви направат доброчинство. Ако вие паднете во несвест - ќе го изгубите наследството што сте го очекувале.

НЕСЛОГА
Веридба.

НЕСРЕЌА
Ако доживеете несреќа - ќе најдете утеха.

НЕТРПЕЛИВОСТ
Ако на сон сте нетрпеливи - најаве се препорачува да бидете поумерени.

НЕУСПЕХ
Ако на сон доживеете некој неуспех - добро здравје.

НИВА
Зелена нива - среќа. Запуштена нива - лага. Ако работите на нива - веселба. Ако гледате како други работат - ќе бидете посрамени.

НИМФА
Ќе се вљубите. Ако ви бега - љубовта нема да ви биде возвратена. Ако ја гледате како игра - ќе имате несогласувања со лицето кое го сакате.

НИШАЛКА
Несигурност. Ако седите на нишалка - ви претстои пријатно патување.

НОВОГОДИШНА ЕЛКА
Среќа во семејството.

НОВОГОДИШНИ ПОДАРОЦИ
Ако ги давате - ќе ја усреќите својата околина. Ако ги примате - омилени сте во својата околина.

НОВОРОДЕНЧЕ
Семејна среќа. Ако сонувате дека имате ваше новороденче. Желбата ќе ви се исполни.

НОВОСТ
Ако чуете на сон некаква новост - ќе добиете вести од некоја далечна земја.

НОГА
Ако на сон ве боли ногата - болест. Ако ја изгубите ногата - ќе останете без добар пријател. Ако ја скршите ногата - понижување. Отечена нога - загуба. Тенки нозе - предавство. Ранета нога - несреќа. Дрвена нога - лага. Ако видите нога одвоена од тело - тешка болест. Убави нозе - караница. Ако ги миете нозете - болест.

НОЕМВРИ
Кавга со роднините.

НОЖ
Одите директно во неизбежна опасност. Ако најдете нож или ако го кренете од земја - никому не ги кажувајте своите намери. Ако купите нож - на лесен начин ќе стекнете добивка. Ако добиете нож - се наоѓате во заплеткана ситуација со многу непријатности за вас. Голем нож - грижи. Мал нож - кавга. 'рѓосан нож - опасност. Ако острите нож - караница, која може да доведе до судски спор. Ако се исечете со нож - жалост. Џепно ноже - непријатности. Ако се браните од нешто со нож - успехот во потфатот ви е сигурен.

НОЖИЦИ
Ако ги видите - среќа. Ако сечете со ножици - неочекувана добивка. Златни ножици - благосостојба. Ако ги острите - кавги.

НОЈ
Непријатности.

НОКТИ
Штета.

НОС
Ве очекува лесна болест. Голем нос - признание и добивка. Мал нос - ќе ви биде нанесена неправда. Два носа - препрека. Крвавење од нос - среќа. Ако останете без нос - неверство, навреда.

НОСАЧ
Загуба, неуспех во работата. Ако ви помага - ќе добиете искрена пријателска помош.

НОСЕЊЕ
Ако носите нешто - ве очекуваат тешкотии во работата, кои ќе бидат дотолку поголеми доколку е потешко она што го носите.

НОСИЛКА
Несреќа. Ако лежите на носилка - здравје. Многу носилки - голема несреќа.

НОСОРОГ
Некој ќе ве излаже.

НОТИ
Остварени надежи, радост.

НОЌ
Светла ноќ - долг живот. Мрачна ноќ - нејасна иднина. Бурна ноќ - загуба. Ако лутате низ ноќ - ќе немате излез од тешкотиите.

НОЌЕН ЧУВАР
Чувајте се од крадци. Ако го чуете како зборува - осигурајте си го имотот.

НОЌНА ПТИЦА
Страв. Ако лета - загуба. Ако се огласи - смртен случај.

НОЌНИЦА
Зголемување на семејството.

НУЖДА
Среќа, оздравување.

НУЖНИК
Некој од вашето семејство не ве сака.

НУЛА
Немаштија. Нногу нули - лажни надежи. Ако пишувате нули - неуспех. Ако бришете нули - проблемот ќе биде решен.

НУРКАЊЕ
Ако гледате како други нуркаат - пазете се од лаги. Ако вие нуркате - остварување на целта, но со големи напори.

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка


QUERY ERROR4 => The table 'session' is full