Online: Членови: 0 | Гости: 88
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Соновник В

ВАГА
Работа со суд, добивка, неизвесност.

ВАГОН
Нема потполно да успеете. Aко паднете од вагон - излез од неизвесноста.

ВАЗНА
Весело изненадување. Aко добиете како подарок - деловен успех. Aко ja скршите - бес.

ВАЛЦЕР
Ако играте - љубовна изјава. Aко гледате како други играат - невозвратена љубов.

ВАНИЛА
Ќе стигнете во високо друштво.

ВДОВЕЦ/ВДОВИЦА
Пријатно познанство. Успех на работа и добри вести. Ако се сонувате како вдовец/вдовица - радувајте му се на она што ве очекува.

ВЕЃИ
Радост и задоволство. Густи веѓи - имаш моќен заштитник. Ретки веѓи - забава и радост.

ВЕЗ
Ако на сон везете или видите вез - ќе бидете наградени.

ВЕЛОСИПЕД
Кавга дома.

ВЕНЕЦ
Зелен - свадба. Црвен - љубов. Ако плетете венец - радосна иднина. Ако носите венец на нечиј гроб - неисполнети надежи. Ако носите венец на глава - клеветење. Златен венец - ве очекува у6ав живот. Ако девојка сонува венец - има верна љубов.

ВЕНЧАЊЕ
Среќа во бракот.

ВЕПАР
Ако трча - ќе избегнете некоја опасност. Ако убиете вепар - ви претстои опасна авантура. Ако уловите вепар - радост.

ВЕРВЕРИЦА
Среќа. Ако ја гледате како јаде - среќа во семејниот круг. Ако ве гризне - зло.

BEPHИК
Некои пречки ќе бидат преминати.

ВЕСЕЛБА
Весело друштво - препреки. Ако си весел - неправди.

ВЕСЛАЊЕ
Работа без признание.

ВЕСЛО
Кратко патување, радост.

ВЕСНИК
Ако читате - ќе чуете добри вести.

ВЕСТИ
Ако слушнете вести - болест.

ВЕТЕР
Голема кавга. Ако те носи, биди постојан. Ако слушаш ветер, некој те лаже. Ако ви дува од грб - добри пријатели. Ако ви дува во лице - несреќен случај. Ако се борите против силен ветер - успех, благодарение на упорноста.

ВЕТЕРНИЦА
Ако врти - успех во работата. Ако стои - работите бавно се одвиваат.

ВЕЧЕРА
Среќа и благосостојба. Богата вечера - не подлегнувајте им на страстите. Сиромашна вечера - се дружите со луѓе кои ве чинат многу. Ако ве канат на вечера - не работите чесно. Ако вечерате во друштво - среќа во работата. Ако гледате како други вечераат - сменете го начинот на живеење.

ВИКАЊЕ
Ако чуете викање - благословени сте.

ВИЛА
Ненедејна среќа.

ВИЛУШКА
Ве опкружуваат пријатели со лоши намери.

ВИНАРСКИ ПОДРУМ
Минливи тешкотии.

ВИНО
Ако пиеш - другите ве искиристуваат. Вино да тече како река - богатство. Ако е истурено - ќе ве следи среќа. Ако истурате - кавга. Бело - злонамерни пријатели. Црно - убава иднина. Матно - грижи. Ако видите вино во чаша - несигурна иднина.

ВИНОВА ЛОЗА
Не се мешајте во туѓите работи. Ако ја садите - напредок. Ако ја режете - задоволство и мир во семејството.

ВИНОЖИТО
Среќа. Ако ви е над глава - ќе средите некои имотни прашања.

ВИНСКА БОЧВА
Гости. Полна - задоволство. Празна - тешкотии.

ВИОЛИНА
Ако свирите на виолина - пријатни моменти во фамилијата. Ако слушате како некој свири - ќе бидете поканети во пријатно друштво.

ВИСТИНА
Ако чуете како некој ви ја кажува вистината - ќе мора нешто да признаете. Ако вие ја зборувате вистината - непријатности.

ВИУЛИЦА
Грижи.

ВИШНА
Ако јадете вишни - грижи. Ако берете вишни - добиток.

ВЛАСТ
Ако вие имате власт - неприлики во работата. Ако имате работа со власта - ќе се смирите со непријателите.

ВЛЕЗ
Ако не можете да го најдете - неуспех.

ВЛЕЧКИ
Некој желно ве очекува. Ако вие ги носите - ќе ви се исполни некоја желба.

ВЉУБЕН ПАР
Ќе уживате во тајни задоволства.

ВЉУБУВАЊЕ
Ако се вљубите - напредок.

ВНУК
Благосостојба.

ВОДА
Вода да тече - ве лажат. Ако пиете вода - ќе западнете во тешкотии. Бистра вода - здравје. Матна - зло. Топла - несреќен случај или болест. Ладна вода - радост. Ако се бањате во матна вода - загу6а на некое драго лице. Ако истурате вода - се лажете самите себеси. Ако скокнете или паднете во вода - ќе ве прогонуваат. Мирна вода - жалост. Жуборење на вода - задоволство и среќа. Ако давате некому вода - верно пријателство. Длабока вода - опасност.

ВОДЕНИЦА
Оговарање. Ако поседувате воденица - богатство.

ВОДЕНИЧАР
Избегнувај весели друштва.

ВОДЕНИЧКИ КАМЕН
Несреќа.

ВОДОВОД
Добиток.

ВОДОПАД
Радост.

ВОЗ
Патување. Ако возот стои - ќе избегнете некоја несреќа. Брз воз - голема промена.

ВОЗБУДУВАЊЕ
Ќе ви се исполни некоја желба.

ВОЗДИШКА
Ако воздивнувате - неостварени желби. Ако чуете како други воздивнуваат - некој чезнее по вас.

ВОЗЕН РЕД
Патување.

ВОЗЕЊЕ
Ако се возите во кола - внимавајте ве искористуваат. Ако се возите во свечена кола или пајтон - унапредување. Ако се превртите при возење - непријатно доживување.

ВОЈНА
Кавга.

ВОЈНИК
Ако сте војник - ти претстои опасност. Ако видите убаво облечен војник - чест.

ВОЈСКА
Радосен настан.

ВОЛ
Ќе живеете во мир и изобилство. Многу волови - свадба. Ако пасе - радост. Впрегнати волови - среќа во бракот и љубовта. Ако колете вол - несреќа. Ако се тепаат волови - опасност.

ВОЛК
Ако волкот завива - непријатности. Ако ве гони - непријател. Ако го совладате - победа над непријателите. Ако убиете волк - лицемерен подарок. Стапица за волк - штета.

ВОЛНА
Сплетки и лаги. Ако купувате или продавате волна, успех во трговијата. Ако чешлате волна - ве опкружуваат лоши луѓе.

ВОЛНЕНА ОБЛЕКА
Благосостојба. Ако носите волнена облека - голема добивка. Ако ја видите на друг - неуспех во некој потфат.

ВОСОК
Ако се топи - штета.

ВОСОЧНА ФИГУРА
Ќе бидете во друштво на досадни луѓе.

ВОШКА
Добивка. Ако видите вошки на друг - успех. Ако ги убивате вошките - пари. Многу големи вошки - благосостојба.

ВРАПЧЕ
Радост. Ако гледате како летаат - празни ветувања. Ако ловите - неочекувана средба. Големо јато врапци - пазете се од озборувања. Врапци на покрив - ќе ве исмејуваат.

ВРАТ
Ако го миете вратот - здравје. Отечен врат - успех и добивка. Дебел врат - благосостојба. Долг и слаб - болест.

ВРАТА
Пријателство. Отворена врата - добар глас. Ако со тешкотии ја отворате вратата - другите не ве сваќаат. Затворена врата - разочарување. Скршена врата - пазете се од крадци.

ВРАТАР
Озборување.

ВРАЌАЊЕ
Враќање од некаде - изнанадување.

ВРБА
Среќа. Ако сечете гранки од врба - несреќа.

ВРВКА
Сплетки, озборувања. Златна врвка - чувај си го имотот. Врвка околу тело - незадоволство. Зелена - надеж. Црвена - радост. Жолта - бес. Сина - верна љубов. Црна - грижи. Бескрајна врвка - долгови.

ВРЕЌА
Многу вреќи - не расфрлај ги парите непотребно. Полна вреќа - напредок. Празна вреќа - штета. Вреќа полна со овошје - загу6а. Искината или дупната вреќа - голема загуба. Ако носите тешка вреќа - мачен живот.

BPИЕЊE
Ако гледате како нешто врие - добивка во игрите на среќа.

ВУЈКО
Среќен настан во семејството.

ВУЛКАН
Жив вулкан - радосно изненадување. Згаснат вулкан - непријатности.

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка


QUERY ERROR4 => The table 'session' is full