Facebook Twitter Youtube
Online: Членови:0 | Гости:1132
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Соновник Ж

ЖАБА
Мала жаба - среќа. Голема жаба – тага. Ако видиш жаба – лош сосед. Жаби во бара – чувајте се од оговарање. Ако ловиш жаби – ќе се ослободиш од маките. Ако уловиш жаба – чест. Мртва жаба - штета. Ако слушате крекање - добри вести.

ЖАЛФИЈА
Долг живот.

ЖАР
Богатство. Жар со искри – грижи.

ЖДРЕБЕ
Успех и пари.

ЖЕД
Нова работа. Ако ја угасите жедта – грижи и штета.

ЖЕЛАД
Благосостојба.

ЖЕЛЕЗНИЦА
Гости.

ЖЕЛЕЗНИЧАР
Среќа.

ЖЕЛЕЗНИЧКА ПРУГА
Ве очекува патување.

ЖЕЛЕЗО
Среќа во љубовта. Железо во голема количина – оздравување од некоја болест. Железо кое се кове – ќе ви пропаднат плановите.

ЖЕЛКА
Долг живот.

ЖЕНА
Млада жена - среќа. Стара жена - несреќа. Гола жена – премногу се грижите за туѓа корист. Отмена жена – чест и успех во трговијата. Многу жени – ќе бидете лути. Ако гушкаш жена – другите ве искористуваат. Ако ја сонувате својата жена – среќа во фамилијата.

ЖЕТВА
Од далеку ќе чуете добри вести кои ќе следат со веселба.

ЖИВОТНО
Среќа. Ако сонувате како сте се претвориле во животно – грижи. Ако сонувате животни да зборуваат – ја зборуваат вистината. Животни како летаат - богатство.

ЖИРАФА
Преселба и голем успех.

ЖИТО
Радост и среќа во куќата. Ако сеете жито - богатство. Ако вршите жито - добро ќе ја завршите започнатата работа. Ако жнеете жито - среќа. Зрело жито – зло. Ако класјето е празно – тага. Зелено жито – радост.

ЖИЦА
Грижи. Ако најдете жица - непријатности. Ако барате жица - финансиска криза. Ако ја влечете по себе- ќе бидете вплеткани во долг судски спор.

ЖИЧАРНИЦА
Деловен успех.

ЖЛЕБ
Ќе наидете на добар соработник на работа.

ЖОЛТА БОЈА
Бес и срам.

ЖОЛТИЦА (болест)
Ако на сон боледувате од жолтица - среќа.

Можеби ќе Ве интересира...
К
Соновник К. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
П
Соновник П. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Н
Соновник Н. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Т
Соновник Т. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Коментари

Слики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Beastly (Ѕверски)

Модерна верзија на „Убавицата и ѕверот“ каде што тинејџер од Њујорк се претвара во чудовиште за да ја најде вистинската љубов.

Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens