Online: Членови: 0 | Гости: 22
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Диета: порција полна со витамини

Со внесување до 1300 калории дневно секој ден во текот на 30 дена може да ослабите и до 4кг. Најважно е да комбинирате кои видови на овошје и зеленчук внесувате во организмот.

Во витаминската диета повеќето оброци се од зеленчук, па заедно со овошјето и остантите продукти изнесуваат околу 1300 калории дневно. Со помош на оваа диета може да ослабете 4кг за еден месец. Најважно е да комбинирате што повеќе видови на овојше, зеленчук, месо и риба. Секогаш предност давајте му на месото кое не е многу мрсно и немојте да ја поминете границата од 150г месо или 50г сувомеснати производи два пати во текот на една седмица.

Дневно може да внесувате 3 кафени лажички маслиново масло, но респоредете ги додека готвите или пак како зачин во салатите. Освен тоа секогаш јадете интегрален леб, тестенини и ориз затоа што така најдобри се контролираат јаглените хидрати и редовната столица. Неодминливо е и свежото сезонско овошје, а користете само нискокалорични засладувачи.


ПОНЕДЕЛНИК

Доручек: Чаша млеко (1,6% масленост) и 3 лажици житарици.

Ужина: Чаша цеден сок од портокал

Ручек: 250г салата од боранија, 40г. интегрален леб, 200г сезонско овошје

Вечера: зелена салата зачинета со лимон и маслиново масло, 150г пастрмка печена во фолија, салата од рукола и 200г сезонско овошје.

 

ВТОРНИК

Доручек: Чаша млеко (1,6% масленост) и 3 парчиња потпечен интегрален леб

Ужина: 200г сезонско овошје

Ручек: Салата од свежи пиперки зачинети со маслиново масло и 200г сезонско овошје.

Вечера: Зелена салата, 50г варен ориз зачинет со 2 исецкани домати и малку кромид, 75г варен зеленчук (грашок, компир и морков), 1 лажица пченка од конзерва, неколку капки маслиново масло и после тоа 200г сезонско овошје.

 

СРЕДА

Доручек: чаша јогурт (1% млечна маст) и 3 лажици житарици

Ужина: чаша цеден сок од портокал или грејпфрут

Ручек: 70г тестенини од интегрално брашно зачинети со домат, исецкана рукола и маслиново масло и после тоа 200г сезонско овошје.

Вечера: мешана салата од црвена зелка, домат и краставица, 50г спанаќ готвен на пареа и 200г сезонско овошје.

 

ЧЕТВРТОК

Доручек: чаша млеко (1,6% млечна маст) и 4 парчиња потпечен интегрален леб

Ужина: 200г овошје

Ручек: 150г пилешко, 40г интегрален леб и 200г овошје

Вечера: 50г интегрален леб, 150г телешко испечено на скара и испечен зеленчук (домат и тиквички)

 

ПЕТОК:

Доручек: Чаша јогурт (1% млечна маст) и 3 лажици житарици

Ужина: чаша цеден сок од портокал

Ручек: 250г варен ориз зачинет со маслиново масло и 200г овошје

Вечера: 250г пастрмка на скара и потпечен домат

 

САБОТА:

Доручек: чаша млеко (1,6% млечна маст) и 3 парчиња потпечен интегрален леб.

Ужина: 200г овошје

Ручек: салата од боранија зачинета со кромод и маслиново масло и после тоа 200г овошје.

Вечера: 3 пиперки, супа од зеленчук и за крај 200г овошје.

 

НЕДЕЛА

Доручек: чаша јогурт (1% млечна маст) и 3 парчиња потпечен интегрален леб.

Ужина: чаша цеден сок од портокал/грејпфрут

Ручек: 30г тестенини зачинет со сос од домати, 100г варен грашок, 50г пршута и 200г овошје.

Вечера: 2 филети од риба испечени на скара, 2 тврдо варени јајца, варен зеленчук (спанаќ) и 200г овошје за крај.

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.



Коментари

Остави Коментар



Слики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка


QUERY ERROR4 => The table 'session' is full