Online: Членови: 0 | Гости: 210
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Тој е љубоморен, а ние не сме во врска, зошто се појавува љубомора?

Љубомората е чувство кое денес можеме да го опишеме на два начина. Можеме да го сфатиме како чувство дека некој се грижи за нас и дека на еден начин сака да не заштити и да не има само за себе. Вториот и најчест начин на кој многумина гледаат на љубомората е тоа што таа е токсична емоција која во себе носи доза на посесивност и несигурност од страна на личноста што ја негува. Поточно, љубомората всушност може да се опише како измешани емоции, некој се грижи за вас, но не на најубав начин.

 

Тој е љубоморен, а ние не сме во врска, таквите врски знаат да бидат доста комплицирани, а понекогаш и меч со две острици. Зошто? Љубомората е присутна во секоја врска, без разлика дали се работи за пријателска, семејна, врска или брак. Од една страна, ова може да биде показател дека личноста се грижи да не ве изгуби, но од друга страна, благата посесивност што често ја носи љубомората не е позитивна емоција.

Тој е љубоморен, а ние не сме во врска, како да препознаете љубомора кај човек?

Зошто е важно да се занимаваме со темата како да ја препознаеме љубомората? Зависта е исто така едно од оние чувства поврзани со љубомората, но всушност тоа се две различни чувства. Зависта често ја маскира љубомората, тоа најдобро може да се види во примерите кога личноста сака да ја намали нечија вредност со неговото присуство за да расте во туѓи очи. Љубомората е поттик за завист во овој случај.

 

Тој е љубоморен и не сме во врска често се однесува на заљубен пријател или познаник, причината за љубомората може да настане од повеќе причини. Една од најчестите причини секако е непобедливоста на девојката или тоа што е зафатена. Мажите сакаат да се натпреваруваат кога станува збор за одредена девојка или жена, но не сфаќаат дека понекогаш претеруваат. Незаинтересираноста не е знак на непобедливост, напротив тоа е знак дека човек сака да биде во мир.

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.
Zabavi mk logo

Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка


The table 'dubug_info' is full