Facebook Twitter Youtube
Online: Членови:0 | Гости:928
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Соновник Ц

ЦАРИНИК
Непријатности. Ако сте вие цариник - ќе посакате некому да се осветите. Ако на сон плаќате царина - ќе имате непредвидени трошоци.

ЦВЕЌАРНИЦА
Минливи незгоди.

ЦВЕЌЕ
Среќа. Бело цвеќе - смрт. Црвено цвеќе - здравје и среќа. Берење цвеќе - нови доживувања. Ако садите цвеќе - ненадеен подарок. Газење цвеќе - упропастени надежи. Ако мирисате цвеќе - „главоболки“. Китење со цвеќе - минлива радост. Ако добиете цвеќе - голема радост. Ако купувате цвеќе - мала радост. Свенато цвеќе - болест. Китка цвеќе - среќа во љубовта. Ако давате некому цвеќе - љубовта ќе ви се продлабочи.

ЦЕВКА
Благосостојба.

ЦЕДЕЊЕ
Ако на сон нешто цедите - сами на себе ќе си нанесете штета поради непромисленост.

ЦЕЛЕР
Ако јадете целер - ќе се радувате. Ако купувате целер - ќе доживеете љубовна авантура.

ЦЕМЕНТ
Цврсто пријателство.

ЦЕНОВНИК
Непријатни новости.

ЦИГАНИ
Внимавајте на сопствената превртливост.

ЦИГАНКА
Ќе ви ги откријат тајните.

ЦИГАРА
Ако пушите цигара - позицијата која ја сакате нема да ја добиете. Нудење цигара - дарежливоста ќе ви се исплати. Ако добиете од некого цигара - имате верни пријатели. Пикавец - ќе добиете подарок.

ЦИГЛА
Несреќа, грижи.

ЦИКЛОН
Незгоди. Циклон на море - радосни настани.

ЦИМЕТ
Ќе добиете подарок.

ЦИРКУС
Лага, опасност. Ако настапувате во циркус - ќе доживеете некоја срамота. Паника во циркус - несреќен случај.

ЦРВ
Ве очекува тешка работа. Црви во телото - пазете се од непријателите. Ако јадете црви - внимавајте на лагите. Црви во јадење - не им се препуштајте на лажните надежи.

ЦРВЕНА БОЈА
Среќа во љубовта.

ЦРЕВА
Наследство.

ЦРЕПКА
Ако на сон видите црепка што паѓа од покрив - очекувајте добивка или наследство. Ако видите скршена црепка - солзи.

ЦРЕША
Добра иднина. Ако берете цреши - љубовна авантура. Ако јадете цреши - пријатни моменти, но наскоро ве очекуваат и расправии. Кисели цреши - чезнеете по недопирливи цели. Слатки цреши - добри вести. Црвени цреши - задоволство и среќа со децата. Семки од цреши - некој нешто ќе ви украде.

ЦРКВА
Ако видите црква - озборување. Ако ѕидате црква - добивка. Ако влегувате во црква - грижи, лоши вести. Ако се молите во црква - желбата ќе ви се исполни. Црква од друга вера - пат во странство.

ЦРН ДРОБ
Внимавајте на здравјето. Црн дроб од птица - среќа. Црн дроб од говедо - лаги. Колбас од црн дроб - ќе ви се случи некаква штета. Ако јадете црн дроб - некој ќе ви откаже пријателство.

ЦРН ПИПЕР
Непријатна вистина.

ЦРНА БОЈА
Тага, жалост поради настан кој ќе се случи.

ЦРНЕЦ
Залуден труд.

ЦРТА
Неостварена желба.

ЦРТАЊЕ
Среќа и успех на работа.

Можеби ќе Ве интересира...
Б
Соновник Б. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
С
Соновник С. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Џ
Соновник Џ. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
З
Соновник З. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Коментари

Слики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Beastly (Ѕверски)

Модерна верзија на „Убавицата и ѕверот“ каде што тинејџер од Њујорк се претвара во чудовиште за да ја најде вистинската љубов.

Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens