Online: Членови: 0 | Гости: 379
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Соновник Ш

ШАБЛОН
Ќе бидете или нерешителни или неспособни да остварите некоја своја намера.

ШАЈКА
Ако најдете шајка - ќе ви се исполнат желбите. Ако ковате шајки - ќе донесете вистинска одлука. Долга шајка - долг живот. Многу шајки - подобрување на ситуацијата. Ако вадите шајки од нешто - ќе чуете некоја тајна. Стара, 'рѓосана шајка - домот ви е во опасност.

ШАЛ
Несреќа.

ШАМИЈА
Види - МАРАМА

ШАМПАЊ
Непостојана среќа. Ако пиете шампањ - трошите повеќе пари отколку што заработувате.

ШАМПИЊОНИ
Внимавајте при изборот на брачен партнер. Ако ги јадете - ќе бидете пофалени.

ШАНК
Многу ќе ви ветуваат, а малку ќе исполнат.

ШАПКА
Види - ШЕШИР

ШАПКАР
Вложувате напор во нешто што нема да ви донесе никаква корист.

ШАТОР
Ќе живеете како уличар.

ШАХ
Ако играте шах - добри планови, но со несигурен крај. Ако на сон учите да играте шах - моменталната желба нема да ви се оствари. Ако гледате како други играат шах - не мешајте се во туѓите неволји.

ШАХОВСКА ТАБЛА
Задоволство и смирување.

ШАХОВСКИ ФИГУРИ
Сеуште е далечен патот до потполниот успех.

ШЕГУВАЊЕ
Пријатни моменти. Ако слушате како некој се шегува - жалост. Ако се шегувате на туѓа сметка - со своите постапки ќе си создадете непријатели.

ШЕПА
Шепа од кое било животно - ќе ве примораат да направите нешто против своја волја.

ШЕПОТЕЊЕ
Ако шепотите со некого - лошо влијаете врз луѓето. Ако шепотите со саканото лице - разочарување.

ШЕСТАР
Непријатности од кои тешко ќе се извлечете.

ШЕТАЊЕ
Ако шетате сами - среќа и радост. Ако шетате со други - проблеми во работата.

ШЕЌЕР
Ако јадете шеќер - многу ви ласкаат. Ако купувате шеќер - добар живот. Ако добиете шеќер - некој ве сака, а вие не знаете.

ШЕЌЕРАНА
Ќе добиете покана за свеченост.

ШЕФ
Ако го видите или разговарате со него - ќе ја смените професијата или работното место.

ШЕШИР
Нов шешир - углед. Стар шешир - губење на угледот. Ако ветар ви го однесе шеширот - во последен моменет ќе ви избега некоја добивка. Ако го чистите - ќе претрпите штета. Шешир на глава - патување. Шешир на туѓа глава - грижи. Цилиндер - незгодни вести.

ШИЕЊЕ
Добро вработување. Ако се боцнете со игла при шиење - ќе дознаете за нечија свадба. Ако ви подарат прибор за шиење - од срце ќе се израдувате на нешто. Ако го изгубите приборот за шиење - љубовни јадови. Машина за шиење - брз развој на некои настани.

ШИЛО
Пазете се од моќта на својот противник.

ШИМПАНЗО
Ве очекува омраза и завист.

ШИПКИ
Ако берете зрели шипки - ќе стекнете нечија наклоност. Ако берете незрели шипки - непријатности поради озборување. Ако јадете шипки - ќе ви се восхитува околината.

ШИШАРКА
Неочекувана среќа.

ШИШЕ
Празно шише - немаштија. Шише полно со нешто - ќе ве озборуваат. Шише полно со вино - богатство. Скршено шише - сиромаштија и болест. Големо шише - долгови. Мало шише - големо изненадување.

ШКАФ
Се наоѓате пред некоја тајна. Ако на шкафот има клуч - тајната ќе биде откриена. Отворен шкаф - не знаете да ги чувате своите тајни. Многу шкафови - подобра иднина.

ШКОЛКА
Празна школка - празна среќа. Полна школка - многу среќа. Ако ја најдете - непријатности од кои ќе се извлечете со тешки маки.

ШЛАКАНИЦА
Ако удрите некому шлаканица - лага. Ако примите шлаканица - се дружите со лошо друштво.

ШЛЕМ
Ќе најдете моќен заштитник.

ШМИНКА
Сте се отуѓиле од луѓето.

ШМРК
Непријатно изненадување.

ШОЛЈА
Углед и задоволство. Ако на сон купувате шолја - ќе добиете покана за на гости. Ако скршите шолја - одрекување од љубовта. Ако добиете шолја како подарок - ќе сретнете верни пријатели. Ако подарите некому шолја - радо сте видени во друштво. Ако пиете од шолја - среќа во љубовта.

ШОФЕР
Ќе ви се исполнат некои желби и надежи.

ШПИОН
Ќе извршувате некои одговорни должности.

ШТАВЕЊЕ КОЖА
Ако вие штавите кожа - ќе морате да прифатите некоја непријатна работа. Ако гледате како други штават кожа - ќе избегнете непријатна работа.

ШТАЛА
Ако видите штала или се најдете внатре - ќе решите некои проблеми. Ако е празна - лага. ако внатре има кози - радост. Ако има говеда - благосостојба.

ШТЕДЕЊЕ
Успех на сите подрачја.

ШТЕДНА КНИШКА
Некому ќе позајмите пари.

ШТЕТА
Ако на сон претрпите штета - деловен успех.

ШТИПЕЊЕ
Ако штипете некого - непријатности. Ако некој вас ве штипе - непријатности и расправии.

ШТИТ
Непријателите чекаат да згрешите.

ШТИЦА
Ако сечете штици - смрт на некое блиско лице.

ШТРК
Среќен брак. Ако лета - неуспех во некој погфат.

ШТУКА (мавање)
Посета.

ШТУРЕЦ
Ако на сон чуете штурец - имате пријатели за кои и не знаете.

ШУГА
Ако на сон имате шуга - треба да го поправите своето однесување кон другите. Ако друг има шуга - добивка.

ШУМ
Шумолење на вода - непријатности на патување. Шумолење на ветар - не карајте се за ситници.

ШУМА
Веселба. Ако одите низ шума - наследство. Гола шума - многу работа. Шума во пламен - несреќа. Зелена шума - среќа. Мрачна шума - несреќа, тага. Исечена шума - неуспех. Борова шума - големо изненадување. Букова шума - голема добивка.

ШУМАР
Углед и задоволство, но може да значи и опасност.

ШУМАРСКА КУЌА
Ќе наидете на добар прием кај непознати луѓе.

ШУНКА
Покана за на гости. Ако јадете шунка - незадоволство, влошување на ситуацијата. Расипана шунка - озборување. Ако готвите шунка - интриги. Ако сечете шунка - ќе обавувате некоја бескорисна работа. Ако купувате шунка - раздор и кавги во домот.

ШУПЛИНА
Ако се наоѓате во некаква шуплина и не можете да излезете - ве очекуваат тешки грижи и јад.

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка


QUERY ERROR4 => The table 'session' is full