Online: Членови: 0 | Гости: 298
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Соновник П

ПАВЛАКА
Подарок. Ако ја јадете - здравје.

ПАДОБРАНЕЦ
Болест.

ПАЃАЊЕ
Болест на крвотокот, проблеми со притисокот. Ако паднете - ќе бидете оштетени.

ПАЗАР
Ве очекуваат возбудливи настани.

ПАЈАК
Кавга со пријателите кои ќе сплеткарат против вас. Добро е ако на сон гo убиете пајакот. Колку е поголем толку е поголема добивката.

ПАЈТОН
Патување. Ако се возите во пајтон - бидете безгрижни во наредниов период. Празен пајтон - финансиски проблеми. Пајтон без коњи - откажете се од своите намери. Ако паднете од пајтон - ќе доживеете некои непријатности.

ПАКЕТ
Ако на сон примите пакет - ќе чуете важна вест. Ако испраќате пакет - ќе бидете пријатно изненадени. Празен пакет - непријатни вести.

ПАЛАТА
Повеќе трошите отколку што заработувате. Ако на сон поседувате палата - некој ви завидува. Ако живеете во палата - ќе стекнете наклоност од некоја угледна личност. Ако добиете палата за подарок - неочекувано ќе доживеете голема радост. Ако градите палата - ќе страдате поради својата препотентност.

ПАЛЕТА
Со бои - среќа. Палета без бои - несреќа.

ПАЛЕЦ
Мирен, безгрижен живот. Ако се исечете - болест или загуба на некое блиско лице.

ПАЛКА
Болест, кавга.

ПАЛМА
Добивка. Сува палма - внимавајте, имотот ви страда. Лисја од палма - корист. Гранки од палма - углед и чест.

ПАЛТО
Патување. Ако го облечете - премногу зборувате. Ако го поседувате - благосостојба. Ново палто - грижи. Искинато палто - разделба со некого. Старо, излижано палто - ве чека тешка работа. Ако купувате палто - се подготвуваат некои настани.

ПАМУК
Голема неизвесност стои пред вас.

ПАНАЃУР
Ќе се најдете во големо и весело друштво. Панаѓурски шатор - добивка, но не голема.

ПАНТАЛОНИ
Црни панталони - јадови. Бели панталони - ќе увидите некоја своја заблуда. Ако ги соблекувате - болест. Ако ги крпите - финансиски проблеми.

ПАНТЕР
Некој ќе ви ја исполни желбата.

ПАНТОМИМА
Ве очекуваат непријатности и досада.

ПАПАГАЛ
Неискрени пријатели. Ако зборува - озборување.

ПАПОК
Непријатна средба.

ПАПРАТ
Живејте поумерено ако сакате да ја доживеете староста.

ПАПУЧИ
Ако носите папучи - ќе стапите во добар брак. Ако добиете не папучи како подарок - ќе направите услуга не некој го заслужува тоа.

ПАРАДА
Ако гледате парада или ако учествувате во неа - неуспех во работата поради сопствената неумешност.

ПАРАЛИЗА
Не пребрзувајте со своите постапки.

ПАРАЊЕ
Ако на сон парате конец - некоја караница ќе заврши со смирување.

ПАРЕА
Грижи, кавги. Ако пареата се крева - променлива среќа.

ПАРЕЊЕ (на животни)
Ви претстои патување.

ПАРИ
Ако примите пари - големи трошоци. Лажни пари - загуба, лажни пријатели. Ако најдете пари - среќа, новост. Ако броите пари - добивка. Ако изгубите пари - успех во работата. Многу пари - неочекувана добивка. Ако давате пари - зголемување на приходот. Ако позајмувате пари - непријатности. Ситни пари - богатство. Златни пари - беда. Ако менувате пари - несигурна работа. Книжни пари - лаги. Ако менувате златна пара за банкнота - лудост. Ако примите фалсификувани пари - големо разочарување. Ако плаќате со фалсификувани пари - смислувате нешто нечесно. Ковани пари - недостижни планови. Ако примате ковани пари - веридба. Ако давате некому ковани пари - ќе направите невнимателен потег. Ако менувате метални пари за книжни - загуба. Странски пари - види ДОЛАРИ.

ПАРИЧНИК
Ако е полн - ќе изгубите пари. Ако е празен - ќе најдете пари. Ако изгубите паричник - непријатности. Ако цврсто држите паричник за да не го изгубите - тешки финансиски проблеми.

ПАРК
Богатство. Ако шетате низ парк - безгрижен живот.

ПАРКЕТ
Ви се надвиснала некоја опасност.

ПАРЛАМЕНТ
Ќе водите непријатни разговори.

ПАРНА МАШИНА
Богатство.

ПАРОБРОД
Преземате несигурни потфати.

ПАРТАЛИ
Ако на сон собирате партали или стари крпи - сиромаштија. Ако сте облечени во партали - ќе имате среќа во лагите. Ако продавате партали - добра работа.

ПАРФЕМ
Некој од вашата околина ќе ви приреди некакво задоволство. Ако мирисате парфем - претерувате во своите барања. Ако е ваш парфемот - грижи. Ако купувате парфем - трошоци. Ако подарувате парфем - си земате големи обврски. Ако го добиете на подарок - не заборавајте ги пријателите.

ПАРЧЕ
Ако нешто сечете на парчиња - ќе бидете оштетени.

ПАСИШТЕ
Ако на сон видите пасиште - трудете се да поминете преку него, бидејќи само во тој случај ќе ве прати среќа на јаве. Зелено пасиште - добри приходи. Собиток на пасиште - благосостојба.

ПАСОШ
Патување. Ако изгубите пасош - ве очекуваат големи грижи.

ПАСТИР
Пастир со убаво стадо - среќен семеен живот. Пастир со слабо стадо - ќе ви се зголеми семејството. Пастир со свињи - ќе ги победите непријателите. Ако е женско (пастирка) - ќе имате пријатна средба.

ПАСТИРСКИ КАВАЛ
Среќа и задоволство во животот.

ПАСТРМКА
Ако плива во бистра вода - среќа. Ако ловите пастрмка - добивка во игрите на среќа. Ако јадете пастрмка - жални вести.

ПАСТУВ
Ќе тежнеете кон надмоќност.

ПАТ
Ве очекува среќа во туѓина. Ако одите по рамен пат - ќе ви успее некој потфат. Ако работите на поправка на пат - беда.

ПАТЕКА
Ќе барате правда. Рамна патека - среќа. Широка патека - безгрижен живот. Тесна патека - непријатности. Патека со кал - жалост. Ако одите по патека со кал - болест.

ПАТЕРИЦА
Несреќа. Ако ја фрлите - непријатности од кои сами ќе се извлечете.

ПАТЕЊЕ
Ако на сон патите - на јаве ќе си ги решите проблемите.

ПАТКА
Смирување со некој непријател. Патка што плива - покана за важен состанок. Патка на суво - грижи. Ако ловите патки - ќе ви успее потфатот од кој веќе сте се откакале. Дива патка - неочекуван успех. ако кубете патка - немир и кавги. Ако јадете патка - задоволство.

ПАТЛИЏАН
Успех на сите полиња.

ПАТНИК
Ако на патник му пружите храна - ќе ве даруваат.

ПАТОКАЗ
Некој ќе ве потсети на нешто важно во вашиот живот.

ПАТУВАЊЕ
Ако патувате - ве чека важна работа полна со неизвесност. Ако патувате по копно - ве чека важна работа полка со неизвесност, која само вас ве засега. Ако патувате по море - важна работа полна со неизвесност, која се однесува на целото семејство.

ПАУН
Паун со раширена опашка - благосостојба, среќа и успех во љубовта. Ако го чуете како крешти - кавги. Перце од паун - караница поради безначајни работи.

ПАША
Неостварени надежи.

ПАШТЕТА
Иако во сегашноста немате грижи, мислете и на иднината.
ПЕГЛА
Грижи.

ПЕГЛАЊЕ
Ненадејно патување.

ПЕЕЊЕ
Убаво пеење - среќа. Пеење без слух - несреќа.

ПЕЈАЧ/КА
Ви претстојат радосни денови.

ПЕЈЗАЖ
Убав пејзаж - пријатни моменти. Пуст пејзаж - кавга и несреќа.

ПЕКАР
Крај на грижите.

ПЕКАРНИЦА
Благосостојба.

ПEКМEЗ
Веселба.

ПЕКОЛ
Ќе го напуштите друштвото со кое сега се дружите.

ПЕЛЕНИ
Валкани пелени - може да ја изгубите самосталноста. Ако ги перете - среќа во бракот. Чисти пелени - ненадејна радост.

ПЕЛТЕЧЕЊЕ
Ќе молите некого за нешто.

ПЕНА
Непостојаност во љубовта.

ПЕНКАЛО
Разочарување во домот.

ПЕНУШКА
На добар пат сте до потполно задоволство.

ПЕПЕЛ
Слаба заработувачка. Ако паднете во пепел - финансисха загуба. Ако растурате пепел - смртен случај. Ако одите го пепел - со лекоумноста ќе си наштетите. Ако собирате пепел - ќе добиете подарок.

ПЕПЕРУТКА
Непостојана среќа. Ако ловите пеперутки - краткотрајна среќа. Збирка од пеперутки0 - свирепост. Ноќни пеперутки - несреќа.

ПЕРАЛНИЦА
Ќе бидете на лош глас.

ПЕРАЧКА
Ќе бидете во пријатно друштво.

ПЕРГАМЕНТ
Среќа во љубовта.

ПЕРДУВИ
Добри приходи и голема добивка. Капа со пердуви - патување. Црни пердуви - болест.

ПЕРИКА
Ќе бидете понижени. Ако носите перика - преправањето нема да ви успее. Ако ја видите на друг - некој ќе ве излаже.

ПЕРНИЦА
Крај на грижите.

ПЕРУНИКА
Ќе стекнете пријателство со весел човек.

ПЕРЧЕ ОД КОСА
Промена. Ако исечете парче од коса - промена на подобро. Ако плетете перче од коса - интриги.

ПЕСНА
Ќе бидете тажни. Ако слушате нескладно пеење - озборување. Песна на птици - пријатно доживување. Песна на ноќни птици - несреќа.

ПЕСОК
Несигурен потфат.

ПЕСОЧЕН ЧАСОВНИК
Крајно време е да донесете одлука.

ПЕТИЦА
Ќе издадете некоја тајна. Ако на сон почувствувате болка во петицата - ќе бидете оштетени.

ПЕТОК
Ќе пропуштите некоја заработувачка.

ПЕТРОЛЕЈ
Познанство со пријатно и интересно лице.

ПЕХАР
Треба да сте поумерени. Ако пиете вино од пехар - наскро и за вас ќе настапат денови на задоволство. Ако скршите пехар - болест. Сребрен пехар - ќе ви се случи нешто многу важно. Златен пехар - ќе имате неволји поради својата злобност.

ПЕЧАТ
Ако на сон видите печат на писмо - ќе чуете важна вест.

ПЕЧАТАР
Треба да одите во чекор со времето.

ПЕЧАТНИЦА
Углед и чест. Боја за печатење - чувајте се од болести.

ПЕЧЕЊЕ
Печење леб - судбината е во ваши раце. Ако гледате жена како пече колачи - ќе добиете дете. Ако гледате маж како пече колачи - некој ќе ве озборува.

ПЕЧИВО
Ако вадите печиво од печка - доаѓаат подобри времиња. Ако гледате печиво - покана за свеченост.

ПЕЧКА
Вжарена печка - голем успех. Ако се греете на печка - благосостојба. Студена печка или печка без оган - немаштија. Ако се изгорите на печка - ќе ја изгубите самодовербата. Ако ложите печка - среќа во домот.

ПЕЧУРКА
Ако јадете печурки - залудно се надевате дека ќе се радувате. Ако берете печурки во шума - ќе тргнете по погрешен пат. Ако видите печурки - болест, лага.

ПЕШТЕРА
Ќе ве напуштат пријателите. Ако се качувате над пештера - ќе успеете во нешто, но со големи напори. Ако стоиге над пештера - ќе ти надминете сите тешкотии. Ако се наоѓате во пештера - од некого ќе добиете некакво објаснување.

ПИВО
Бело пиво - здравје. Заматено пиво - кавги. Темно пиво - добри приходи. Ако истурате пиво - непријатности. Ако точите пиво - ќе бидете поканети на некоја свеченост. Празна чаша од пиво - не бидете премногу доверливи. Ако пиете пиво од мала чаша - не вреди да се борите за идејата.

ПИЕЊЕ
Ќе ви се случи некоја незгода. Ако пиете од убава чаша - среќа. Неумерено пиење - ќе ве презираат. Ако пиете чиста течност - добро расположение. Ако пиете матна течност - болест. Ако пиете вино - ќе се ослободите од грижите.

ПИЖАМА
Имате заблудни желби. Ако облекувате пижама - неуспех во работата. Ако соблекувате пижама - успех во работата, но само ако се потрудите. Искината пижама - пазете се од непријатни напади врз вашата чест.

ПИЈАВИЦА
Чувајте се од лихвари.

ПИЈАНИЦА
Ќе ви биде нанесена штета поради туѓа вина.

ПИЈАНКА
Среќа и задоволство во пријатно друштво.

ПИЈАНО
Среќен брак.

ПИЈАНСТВО
Ако сонувате дека сте пијани - тоа е многу поволен знак.

ПИЛА
Разочарување, судири и караници со околината.

ПИЛАНА
Наскоро некои важни работи ќе бидат решени успешно.

ПИЛИЊА
Деловен успех.

ПИЛУЛИ
Ве очекува неволја, а можеби и болест.

ПИПЕРКА
Кавга.

ПИРАМИДА
Можеби ќе тргнете на интересно патување, а можеби тоа ќе остане само неостварена желба.

ПИСМО
Ако примите писмо - добри вести, финансиска добивка. Ако пишувате писмо - се подготвува некаква глупост. Ако читате писмо - некои непријатни настани нема да ве изненадат. Изгубено писмо - лоши вести. Ако го запалите писмото - ќе имате непријатности. Ако лепите писмо - чувајте си ја тајната.

ПИТОН (змија)
Нови познаници.

ПИШТОЛ
Ако видите или ако купите пиштол - непријателсгво. Ако пукате од пиштол - внимавајте, некој ви се заканува.

ПИШУВАЊЕ
Добри вести. Прибор за пишување - ќе избегнете некој опасност.

ПЛАВА БОЈА
Ви претстојат пријатни моменти.

ПЛАЖА
Пријатни новости.

ПЛАКАТ
Ненадејна пријатна вест. Ако го видите своето име плакат - покана за свеченост.

ПЛАМЕН
Рамен пламен - победа. Ако пламенот се витка на лево - среќа. Ако се витка на десно - среќа.

ПЛАНИНА
Почитување и углед. Ако се качувате на планина - тешкотии на животниот пат. Ако слегувате низ планина - непостојаност и малодушност.

ПЛАНИНАР
Со работа ќе ги постигнете своите цели.

ПЛАНИНАРЕЊЕ
Ќе бидете вплеткани во некој спор. Чевли за планинарење - плановите ќе ви се развиваат поволно. Стап за планинарење - потпрете се врз своите сопствени сили. Планинарски водач - некој пријател ќе се обиде да ви наштети.

ПЛАНИНАРСКА КУЌА
Ќе постигнете некоја цел.

ПЛАТА
Ако на сон добиете плата - неочекувана среќа.

ПЛАТНО
Наследство.

ПЛАЌАЊЕ
Ако вие плаќате нешто на сон - не е добар знак. Ако гледате како други плаќаат - добивка.

ПЛАЧЕЊЕ
Голема среќа. Ако гледате како друг плаче - некое ваше блиско лице ќе биде ожалостено.

ПЛАШЛИВОСТ
Ако на сон се покажете како плашливец - ќе изгубите некој спор.

ПЛЕВЕЛ
Загуба, залудно трошење време во работа од која нема корист. Ако собирате плевел - голема жалост.

ПЛЕТЕНКА (на коса)
Ситуацијата во која се наоѓате е посериозна отколку што мислите. Ако ја исечете - ќе прекинете со некои стари навики. Ако ја плетете - неверство.

ПЛЕТЕЊЕ
Ако плетете волна - грижи.

ПЛИВАЛИШТЕ
Задоволство.

ПЛИВАЊЕ
Ако пливате во бистра вода - успех на сите подрачја. Ако пливате во матна вода - тешкотии. Ако пливате со некоја цел или кон некоја цел - добивка. Ако пливате спротивнз на струјата - залудно се обидувате да ја постигнете целта.

ПЛИК
Некој нешто крие од вас.

ПЛИМА
Промени, најверојатно на лошо.

ПЛОВЕЊЕ
По вода - оздравување од тешка болест.

ПЛОЧА
Испишана плоча - не заборавајте ги своите должности. Празна плоча - поради својата глупост ќе имате неволи. Ако пишувате на плоча - некому ќе се жалите поради своите неволји.

ПЛОЧНИК
Далечен пат. Ако го поправате - незгода, телесна повреда. Ако го чистите - ве очекува пофалба или награда.

ПЛОШТАД
Голем плоштад - наследство. Мал плоштад - ќе доживеете незгода.

ПЛУГ
Ако на сон видите или купите плуг - ќе добиете добар совет. Ако гледате орање со плуг - пријателите ќе ви помогнат. Ако сами орате - благосостојба.

ПЛУКАЊЕ
Ако некого исплукате или некој ве исплука - среќа.

ПЛУСКАВИЦА
Тага, неуспех, болест.

ПОБЕДА
Ако на сон извојувате победа над некого - кратко ќе уживате во среќата.

ПОБРАТИМУВАЊЕ
Ако на сон се побратимите со некого - непријатности.

ПОБУНА
Жестока расправија.

ПОВОРКА
Парична загуба.

ПОВРАЌАЊЕ
Ако на сон повраќате - кратка болест. Ако се извалкате при повраќање - ќе бидете навредени. Ако друг повраќа - добра работа.

ПОВРЕДА
Ако сонувате дека сте повредени - понижување. Ако повредите некого - ќе ви водат инает. Крвава повреда - загуба на имот.

ПОГАЧА
Мали задоволства. Ако ја јадете - благосостојба. Ако ја месите - веселба.

ПОГРЕБ
Големи трошоци за неважни работи. Туѓ погреб - голема радост. Раскошен поrреб - добивка. Сромашен погреб - тешка борба за опстанок. Свој погреб - добро здравје и долг живот.

ПОДАРОК
Ако подарувате - ќе ви се исплати добрината. Ако добиете подарок - подобрување на ситуацијата. Ако на сон одбиете подарок - ќе избегнете некоја неволја.

ПОДВОДЕН РИБОЛОВ
Ако ја совладате опасноста која ви се испречила на патот до целта, ќе уживате во благосостојба.

ПОДВОДНА КАРПА
Тешкотии во работата кои тешко ќе се совладаат.

ПОДРУМ
Ако на сон седите во подрум - ќе ве пуштат од затвор. Полн подрум - благосостојба постигната со штедливост. Празен подрум - расфрлате пари без потреба. Ако влегувате во подрум - среќа. Ако не можете да излезете од подрум - болест. Ако гледате како други влегуваат - не плашете се од своите непријатели. Ако паѓате по скали во подрум - големи непријатности. Ако живеете во подрум - непријатности, неуспеси.

ПОДУЧУВАЊЕ
Ако некого подучувате - ќе бидете поканети на гости. Ако вас ве подучуваат - сè додека се потпирате на други нема да постигнете успех.

ПОЕТ
Ако сонувате дека сте поет - многу фантазирате.

ПОЖАР
Голема радост. Колку е пламенот поголем и посветол - толку поголема ќе биде вашата радост. Пожар со многу чад - поматена веселба.

ПОЖАРНИКАР
Опасност.

ПОЗДРАВ
Ако поздравувате познаник или пријател - пријатни вести. Ако поздравувате непријатели или соперници - слога и помирување. Ако некој ве поздравува - непријатности.

ПОЗНАНИК
Ако сонувате како среќавате некој познаник - ќе ви се исполнат тајните љубовни желби.

ПОЈАДОК
Успех.

ПОЈАС
Богато украсен појас - благосостојба. Ако најдете појас - ќе стекнете нечија доверба. Ако изгубите појас - нема да ви се остварат вашите моментални желби. Златен појас - скоро венчавање.

ПОКАЖУВАЊЕ СО ПРСТ
Ако на вас се покажува со прст - некој ќе ве прогонува.

ПОКАНА
Ако вас ве канат на гости - пазете се од сопствената чеснољубивост. Ако вие каните некого - ќе присуствувате на некоја свеченост.

ПОКЛОНУВАЊЕ
Ако на сон се поклонувате - на јаве ќе се покорувате.

ПОКРИВ
Сигурен живот, поддршка од вашите заштитници. Ако седите или стоите на покрив - задоволство и углед. Ако паднете од покрив - лоши вести, неповолни настани ако поставувате покривот - за вљубените - вечавање, за оние во брак - децата ќе ве израдуваат. Покрив што гори - услех во работата. Птици на покрив - патување. Ако гледате керамида да паѓа од покрив - ќе ви се испречат препреки на патот до успехот.

ПОКРИВКА
Ќе биде откриена некоја вистина од која се срамите.

ПОКУЌНИНА
Свадба. Покуќнина во безредие - вашата невнимателност ќе ви донесе загуба.

ПОЛАРНО СВЕТЛО
Неочекувана радосна вест.

ПОЛЕ
Ннеплодно поле - сиромаштија. Ако обработувате голе - корисна работа. Ако мерите поле - ви претстои добра зработувачка.

ПОЛЖАВ
Среќа и успех. Повеќе полжави - треба добро да размислите пред да донесете одлука. Ако се движи - споро, но сигурно ќе стигнете до целта што сте си ја поставиле. Ако јадете полжави - добри вести. Куќичка од полжав - ќе добиете убав, неочекуван подарок.

ПОЛЗАВЕЦ
Озборување, подмолност.

ПОЛИП
Патување.

ПОЛИТИКА
Ако на сон разговарате со некого за политика - караница со пријателите.

ПОЛИЦА
Углед и почитување.

ПОЛИЦАЕЦ
Ќе наидете на препреки со непријатни последици.

ПОЛИЦИЈА
Пазете се од нечесни и двосмислени работи.

ПОЛКОВНИК
Голема среќа. Ако разговарате со него - ќе расчистите една замрсена ситуција.

ПОЛОВИ ОРГАНИ
Машки - проблеми. Женски - ќе се покажете како кукавица.

ПОМАДА
Телесен недостаток. Ако мешате помада - болки. Ако се мачкате со помада - ќе бидете излажани. Ако мачкате некого со помада - ќе го излажете вие него.

ПОНЕДЕЛНИК
Не приредувајте непотребни свечености.

ПОНИЖУВАЊЕ
Ако на сон доживеете некое понижување - некој ќе ви подари наклоност и пријателство. Ако вие понижите некого - ќе имате непријатели.

ПОНОР
Ако паднете во понор - сте избегнале некоја опасност, а не сте ни забележале. Ако гледате понор или стоите на работ од понорот - внимавајте во работата и посветете повеќе внимание на своето здравје.

ПОПЛАВА
Грижи, загуба. Ако ве зафати поплава - добивка.

ПОРАЃАЊЕ
Ако присуствувате на пораѓање - ќе бидете повикани на суд како сведок. Ако помагате при пораѓање - ќе добиеге милостина. Ако сонувате како се пораѓате - семејна cpeќа, за девојки - болно искуство.

ПОРОТНИК
Непријатности.

ПОРТОКАЛ
Предзнак за подмолно пријателство. Кисел портокал - болест. Портокали на дрво - љубовни јадови. Ако ги берете - ве чека среќа во иднина. Ако јадете портокал - ќе ви се исполнат надежите. Ако лупите портокал - долго ќе се мачите пред да си ги исполните желбите. Ако купувате портокали - љубовта ви е возвратена.

ПОРТРЕТ
Свој портрет - ќе ги увидите своите грешки. Туѓ портрет - нова љубов.

ПОРУЧЕК
Ако сонувате дека е поручек - ви претстои сигурна добивка.

ПОРЦЕЛАН
Благосостојба. Скршен порцелан - болест. Ако купувате порцелан - ќе основате свој дом.

ПОСЕТА
Весело друштво. Служебена посета - непријатности. Неочекувана посета - непријатно изненадување. Ако вие одите во посета - минливи непријатности.

ПОСЛУГА
Домашни грижи.

ПОСЛУЖАВНИК
Посета.

ПОСЛУЖУВАЊЕ
Ако послужувате некого - ќе зависите од некој.

ПОСРЕДНИК
Очекувајте некои непријатни вести или непријатна посета.

ПОСТАВА
На облека - штета. Шарена постава - непријатности. Бела постава - уживање. Искината постава - работата што сте ја започнале треба што побрзо да ја завршите.

ПОСТЕЛА
Болест, грижа на совест.

ПОСТЕЊЕ
Немаштија.

ПОТ
Болест.

ПОТКОВИЦА
Добивка во игри на среќа. Ако ја најдете - среќа. Ако потковувате коњ - доаѓаат тешки времиња.

ПОТОК
Ако стоите или се капите во поток - скоро оздравување. Бистар поток - пријатна иднина. Поток со риби - корисна работа. Поток што полека тече - имате немарни и мрзливи соработници на работа. Голем поток - удобен живот. Плиток поток - единствено сами можете да си помогнете. Длабок поток - неискрени пријатели. Матен поток - неволји. Исушен поток - доаѓаат тешки времиња. Ако се видите во поток - среќа и добивка во игри на среќа. Брз или надојден поток - болест, смрт, непријатности.

ПОФАЛБА
Ако ја добиете - озборување. Ако вие пофалите некого - ќе стекнете пријатели.

ПОЦРВЕНУВАЊЕ
Ќе бидете добро расположени.

ПОЧЕСТ
Подобро е на сон вие да укажувате почести на други отколку другите вам.

ПОЧЕТНИК
Успех, но со многу труд.

ПОШТА
Ако добиете пошта - исполнување на желбите. Ако испраќате нешто по пошта - ќе ви се исполнат некои очекувања. Поштенска зграда - вестите се на пат кон вас. Поштенска кола - патување, посета. Поштенско сандаче - би требало да им се јавите на оние кои од вас очекуваат вести. Поштенски службеник - ве очекува писмо или посета.

ПОШТАР
Безгрижен и весел живот.

ПРАБАБА/ПРАДЕДО
Добивка, долг живот.

ПРАГ
Ќе основате свој дом.

ПРАЗНИК
Грижи.

ПРАМЕН
Види - ПЕРЧЕ ОД КОСА

ПРАСЕ
Живо прасе - болки. Печено прасе - не верувајте во се што ќе ви кажат.

ПРАСКА
Среќа која веќе сте ја сметале за изгубена. Ако јадете праски - средба со драго лице. Ако гледате праски на дрво - ќе паднете во искушение. Ако подарувате праски - новата околина добро ќе ве прифати.

ПРАШИНА
Изненадување на пат.

ПРАШУМА
Сигурност и успех. Аако залутате во прашума - ќе се најдете во заплеткана ситуација.

ПРЕВЕДУВАЊЕ
Од странски јазик - околината ве цени и ве почитува.

ПРЕВЕЗ
Ако носите превез - една тајна ќе излезе на виделина. Ако видите некој како носи превез - ќе добиете неочекувана помош.

ПРЕВРТУВАЊЕ
Болест. Ако видите како некој се превртува - ќе го смените мислењето за некој познаник или пријател.

ПРЕГАЗУВАЊЕ
Ако ве прегазат - ќе се ослободите од некоја опасност. Ако вие прегазите некого - ќе се најдете во многу непријатна ситуација.

ПРЕГЛАДНЕТОСТ
Ако сонувате дека сте прегладнети - немате пријатели.

ПРЕГРАДА
Непријатности.

ПРЕГРАТКА
Ако го прегрнете саканото лице - среќа. Ако прегрнете пријател - несреќа. Ако прегрнете лице од спротивниот пол - желбите ќе ви останат неисполнети.

ПРЕДАВАЊЕ
Ако слушате предавање - тага. Ако држите предавање - некој ве обожава.

ПРЕДАВНИК
Крај на грижите.

ПРЕДАВСТВО
Ако вие предадете некого - ќе имате големи грижи. Ако некому се предавате - ќе ви се остварат плановите.

ПРЕДЕЊЕ
Среќа во љубовта.

ПРЕДИВО
Чувајте се од невистини.

ПРЕДИЗВИК
Ако ве предизвикуваат - нема да се смирите со непријателите. Ако вие предизвикувате некого - ќе стекнете нови непријатели.

ПРЕКИН
Ако на сон прекинете односи со некого (или прекинете нешто во врска со работа) - и вашите планови и вашиот добар глас се во опасност.

ПРЕЛИСТУВАЊЕ
Ако на сон прелистувате книга или весник - може лесно да ви се остветат за вашата непостојаност.

ПРЕНОЌЕВАЊЕ
Долго патување.

ПРЕПЕЛИЦА
Вести од далеку. Ако јадете месо од препелица - тешкотии.

ПРЕПРАВАЊЕ
Страв пред непријателите.

ПРЕСКОКНУВАЊЕ
Ако на сон нешто прескокнувате - ве очекува успех во работата и во љубовта.

ПРЕСТИГНУВАЊЕ
Ако на сон некого престигнувате - долг живот.

ПРЕСТИЛКА
Треба да совладате некои препреки за да си ги остварите плановите. Ако ја носите - стравувате од непријатности. Ако е искината - опасност од злоба и озборување. Ако ја изгубите - разочарување.

ПРЕСТОЛ
Ненадејни промени на лошо.

ПРЕТСОБЈЕ
Неисполнети надежи.

ПРЕЧЕКОРУВАЊЕ
Ако на сон нешто пречекорите - трудот ќе ви биде награден, иако ви е потребно повеќе време.

ПРЕЧКА
Ако наидете на пречка - на вашиот животен пат ви стојат многу пречки.

ПРЖЕЊЕ
Ако на сон нешто пржите - наскоро ќе се впуштите во работа која ќе ви донесе голема корист.

ПРИБЕЖИШТЕ
Ако најдете прибежиште - ведра иднина. Ако барате прибежиште - имате верни пријатели кои ќе ви помогнат.

ПРИВИДЕНИЕ
Ако видите привидение ноќе - некој ќе ве предаде. Аело привидение - радост. Црно привидение - жалост.

ПРИЗЕМЈЕ
Смирен и задоволен живот.

ПРИЗНАНИЦА
Ако ја примите - парична добивка. Ако ја давате - благосостојба. Ако ја пишувате - ќе стекнете непријатели.

ПРИЈАТЕЛ
Ако на сон сретнете некој свој пријател - неочекуван настан. Ако јадете со него - непријатности. Ако сонувате пријател кој е мртов - ќе чуете важна новост. Ако изгубите пријател - несреќа. Ако го изневерите - ќе се посрамите. Ако го видите болен - се подготвува некое злодело. Ако го испраќате - тага. Ако се расправате со него - тоа е добар знак. Ако се смирувате - лош знак. Ако се тепате со пријател - болест.

ПРИЈАТЕЛСТВО
Ако на сон склопувате пријателство - пазете се од својата околина. Ако ве изневерат пријателите - ќе се извлечете од некои непријатности.

ПРИСЛУШУВАЊЕ
Ако на сон прислушувате туѓи разговори болест, непријатности.

ПРИСТАНИШТЕ
Патување. Ако има многу бродови - добри вести. Ако впловувате со брод во пристаниште - исполнување на желбите, мир и среќа.

ПРИТИСОК
Ако на сон чувствувате некаков притисок - болест.

ПРОВАЛИЈА
Ако видите провалија - се плашите од нешто. Ако турнете некого во провалија - голема неволја. Ако паднете во провалија - ве очекуваат големи непријатности. Ако го избегнете падот - неочекуван спас од некоја тешка ситуација. Ако скокнете во провалија - со своите постапки се доведувате во опасност. Ако некој друг скока во провалија - ќе бидете во опасност поради туѓа вина.

ПРОГОНСТВО
Ве очекува значајна промена. Ако вие прогонувате некого - опасност.

ПРОГРАМА
Ако слушате програма - ќе бидете оштетени поради вашата љубопитност.

ПРОДАВАЊЕ
Грижи, загуба. Ако продавате безвредни работи - ќе решите некои проблеми и дилеми.

ПРОЗОРЕЦ
Затоврен прозорец - сомнителна работа. Ако излегувате низ прозорец - ќе пропуштите некоја работа. Ако паднете од прозорец - ви се заканува опасност. Ако гледате низ прозорец - новости. Ако влегувате дома низ прозорец - бес и кавги. Многу прозорци - среќа.

ПРОЛЕТ
Убава и среќна иднина.

ПРОЛИВ
Ако сонувате дека имате пролив - грижи и недоразбирања дома.

ПРОНАЈДОК
Чуватајте се од брзи заклучоци.

ПРОПАСТ НА СВЕТОТ
Ве исмејуваат поради глупостите што ги правите.

ПРОПОВЕДНИК
Болест.

ПРОРОК
Верувате во лажни ветувања.

ПРОРОШТВО
Ако чуете пророштво - исполнување на желбите. Ако кажете пророштво - не ветувајте го она што не можете да го исполните.

ПРОСЈАК
Ако видите просјак - вашите напори ќе бидат залудни. Ако ви дојде дома - изненадување. Ако дарувате просјак - некое ваше добро дело ќе биде наградено. Ако искарате просјак - подарок. Ако се сонувате како просјак - добивка во игри на среќа.

ПРОСО
Успех, благодарение на случајни околности. Ако јадете просо - извесно време ќе живеете скромно.

ПРОСТИТУТКА
Ако е убава и млада - ќе уживате и тоа нема да ве чини ништо. Ако е грда - залуден трошок. Ако е невешта - труд и мака без смисла.

ПРОТЕГАЊЕ
Ќе почувствувате смртен страв.

ПРОЦЕНТИ
Ако на сон пресметувате проценти - ќе имате деловни грижи.

ПРОЦЕС (судски)
Ако водите процес - тешкотии. Ако добиете процес - ве очекува успех во некој потфат, но само со голем напор. Ако изгубите процес - нема да тече се така лесно како што сакате.

ПРСТ
Болест. Мал прст - караница. Болен прст - веселба. Ако видите рака без прст - штета. Ако го исечете прстот до крв - ќе се здобиете со нечија љубов. Убави прсти - почитување и углед во друштвото. Валкани прсти - кавги и непријатности. (види - ПАЛЕЦ)

ПРСТЕН
Свадба. Ако некој ви подари прстен - ќе бидете заштитени од моќен човек. Колку повеќе прстени на рака, толку поголеми успеси. Ако најдете прстен - успех во љубовта. Ако го изгубите - неверство. Скршен прстен - кавга и разделба.

ПТИЦА
Ако седи - жалост. Ако лета - вести. Ако ја уловите - добивка. Птица во кафез - ќе ги надмудрите своите противници. Бела птица - радосни вести. Ако ја храните - ќе ги гостувате пријателите. Ако ја убиете - загуба. Ако долетува кон вас - ви носи среќа. Ако одлетува од вас - ви ја однесува среќата. Домашни птици - подобрување на ситуацијата. Ако храните домашни птици - непријатности. Птичји јајца - благосостојба.

ПУДИНГ
Ве сакаат децата.

ПУДРА
Трошењето ќе ве доведе до работ на пропаста.

ПУКАЊЕ
Ќе одите на лов. Ако пукаат на вас - пазете се од повреди. Ако чуете само еден истрел - ќе се вљубите.

ПУКНАТИНА
Внимавајте, се подготвуваат непријатности. Ако стоите над некаква пукнатина - ќе западнете во непријатости.

ПУНЧ
Ако пиете пунч - пријатни, но краткотрајни моменти. Ако правите пунч - некои луѓе ја искористуваат вашата добрина.

ПУПКА ОД ЦВЕТ
Ќе ви се исполнат љубовните желби, веридба.

ПУСТИНА
Грижи, опасност.

ПУСТИНИК
Бидете задоволни и со малку.

ПУТЕР
Ако јадете путер - караница со пријателите. Ако правите путер - ве очекува лесен живот. Ако купувате путер - расипништвото ќе ве упропасти.

ПУШЕЊЕ
Види ЦИГАРА

ПУШКА
Ако пукате од пушка - не употребувајте сила во остварувањето на своите цели. Ако носите пушка - потребна ви е заштита и помош. Убава пушка - има шанси да се вљубите. Ако одите на лов со пушка - неверство. Пушка со сачми - кавга со пријателите или роднините.

ПЦУЕЊЕ
Ако вие пцуете - кавга. Ако чуете пцовка - срамота.

ПЧЕЛА
Ако ги гледате пчелите како работат - добри изгледи во иднина. Ако слушате зуење на пчели - за земјоделците - родна година, за останатите - загуба. Ако ловите пчели - голема добивка. Ако ги убивате - несреќа и немаштија. Ако ве боцне пчела - ќе се случи нешто многу важно и одлучувачко.

ПЧЕНИЦА
Изобилство и среќа.

ПЧЕНКА
Пченка во поле - успех во работата. Ако берете пченка - мирен и среќен живот. Ако мелете пченка - ќе излажете некој.

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови

Zabavi mk logo

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка


QUERY ERROR4 => The table 'session' is full