Online: Членови: 0 | Гости: 272
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Соновник Л

ЛАБОРАТОРИЈА
Ќе се здобиете со ново познанство, но може да биде и предзнак за болест.

ЛАВ
Несреќа. Питом лав - склучување на ново познанство. Рикање на лав - опасност. Лав во кафез - ќе го победите непријателот. Ако на сон ве гони лав - загуба. Лавица со мали лавчиња - среќа во семејството. Ако убиете лав - ќе стекнете моќ и углед. Ако ловите лав - доброто со добро ви се враќа.

ЛАВАНДА
Грижи, непријатности.

ЛАВИНА
Ви претстои опасност, не плашете се сами да ја отстраните. Ако ве затрупа лавина - ве очекуваат неприлики кои не ќе можете да ги избегнете.

ЛАВИРИНТ
Ќе најдете нешто многу вредно и никој не ќе може да ве спречи да си го земете. Ако не можете да излезете од лавиринтот - ви претстојат големи проблеми. Ако излезете ол лавиринтот - ќе ги совладате сите препреки.

ЛАДАЛО
Невозвратена љубов. Ако се ладите со ладало - некој ќе го одбие вашето пријателство. Ако изгубите ладало - болка.

ЛАДОВИНА
Не сметајте премногу на пријателите.

ЛАЕЊЕ
Предупредување, обрнете повеќе внимание на советите што ви ги даваат вашите поискусни пријатели. Бесен лаеж - непосредна опасност. Завивање на куче - смртен случај. 'ржење на куче - пазете се од подмолни луѓе. Ако слушате лаење, a не го гледате кучето - се полготвува некое зло.

ЛАЖЕЊЕ
Ќе бидете посрамени. Ако на сон слушате лаги - некој ќе се обиде да ве насамари.

ЛАЖИЦА
Сигурна иднина. Сребрена лажица - ќе добиете покана за гозба. Голема лажица - ќе бидете во пријатно друштво. Мала лажица - удобен живот. Дрвена лажица - задоволство во семејството.

ЛАЖЛИВЕЦ
Пазете се од непријателите.

ЛАК
Лажните надежи ќе ви донесат разочарување.

ЛАК И CTPЕЛA
Ќе наидете на поддршка и разбирање. Ако гаѓате и погодите - со успех ќе ја завршите работата. Ако промашите - ќе мора да почнете се одново.

ЛАКИРАЊЕ
Ќе ви возвратат со неблагодарност.

ЛАКРДИЈА
Околината ве лаже за нешто.

ЛАЛЕ
Несреќна љубов. Ако садите лалиња - ќе сретнете убава жена. Ако берете лалиња - неуспех со припадниците на спротивниот пол поради сопствената невнимателност. Ако поливате лалиња - ќе се додворувате на некое глупаво лице.

ЛАМПИОН
Караница.

ЛАСИЦА
Неверство. Ако ловите ласици - неодговорност. Ако ја држите во раце - невниманието ќе ви наштети. Ако убиете ласица - голем успех.

ЛАСКАЊЕ
Ако некој на сон ви ласка - бидете внимателни најаве. Ако вие некому ласкате - ништо нема да постигнете без труд.

ЛАСО
Ќе ви ја одземат слободата.

ЛАСТОВИЦА
Во гнездо - радост, среќа во љубовта. Ако ластовицата лета околу куќа - новости. Ако слушате цвркот на ластовица - радосна вест. Ако ластовицата влегува дома - среќа во семејството. Ако ја напушта куќата - раздор во семејството. Ако на сон уништите ластовичко гнездо - поради сопственото невнимание ви претстојат непријатности. Ластовица што лета - пријатна посета. Ако гледате како гради гнездо - љубовен и деловен успех.

ЛЕА
Леа посадена со салата - многу труд, малку резултати.

ЛЕБ
Бел леб - наскоро радост. Црн или бајат леб - грижа. Тазе леб - ве очекува среќа. Ако некој ви даде леб - загуба. Ако печете леб - ќе бидете расположени. Ако јадете леб - благосостојба.

ЛЕБЕД
Добри односи со околината. Бел лебед - спокојство. Црн лебед - грижи и караници. Ако го чуете како пее - смрт. Лебед што плива - ќе ја загубите честа. Лебед што лета - загуба на имотот. Лебед што зборува со човечки глас - ве очекува некаква пресуда.

ЛЕГЛО
Наскоро венчавање, пород.

ЛЕЖЕЊЕ
Ќе бидете тажни. Лежење на ливада - утеха. Лежене болен в кревет - жалост и огорчување.

ЛЕК
Загуба, но таква што може лесно да се надомести. Ако пиете лекови - несреќа. Ако ги давате на други - среќа.

ЛЕКАР
За болни - здравје. За здрави - ви треба добар совет. Ако на сон му плаќате на лекарот - непријатности. Ако лекарот ви даде лек - ќе чуете вести. Ако разговарате со него - некоја желба нема да ви се исполни.

ЛЕКОВИТИ ТРЕВКИ
Сериозна болест.

ЛЕОПАРД
Страв. Ако ве нападне - опасност.

ЛЕПАК
Несогласување во љубовта.

ЛЕПЕЊЕ
Ако лепите нешто - успех на работа.

ЛЕТАЊЕ
Блаженство. Долго летање - наредните денови ќе ви поминат многу пријатно. Брзо летање - болест. Ако паднете при летање - непријатности. Летање со крилја - среќа. Ако гледате како летаат други - ќе ве обземе завидливост.

ЛЕТО
Веселба. Ако сонувате дека е лето, а вие сте топло облечени - неуспех во работата, залудно вложен труд.

ЛЕЌА (растение)
Кавги, недоразбирања.

ЛЕШ
Ако го видите дома - свадба. Повеќе лешови - пријатен настан.

ЛЕШНИК
Ако берете лешници - ќе решите некои ситни проблеми. Ако барате лешници - кавга со соседите. Ако јадете лешници - забоболка.

ЛИВАДА
Зелена ливада - повторна средба со изгубената љубов. Одење по ливада - ќе присуствувате на нечиј погреб. Искосена ливада и посебно ако одите боси по неа - непријатности и пакости од луѓето што ве опкружуваат. Исушена ливада - безнадежност. Неискосена ливада - радост, љубовна средба.

ЛИВЧЕ ХАРТИЈА
Испишано - не претерувајте со ситниците. Ако е скинато - крај на едно пријателство.

ЛИЗГАВИЦА
Ослободете се од околината која ве одвлекува на празни забави.

ЛИЗГАЛКИ
Успех во некој потфат.

ЛИЗГАЊЕ
Лизгање на мраз - добивка.

ЛИКЕР
Краткотрајна радост.

ЛИЛЈАК
Несреќа. Многу лилјаци - голема несреќа.

ЛИМ
Ве очекува жестока расправија. Ако режете лим - ќе се осветите некому. Ако го виткате - успех и победа.

ЛИМАР
Домашна караница.

ЛИМЕНИ САДОВИ
Кавга.

ЛИМОН
Радосна вест. Ако лупите лимон - ќе избегнете некоја опасност благодарение на својата разумност. Ако јадете лимон - чезнеете по топлина.

ЛИМОНАДА
Болест.

ЛИПА
Безгрижна иднина. Ако се качувате на липа - ќе ви се исполнат желбите. Ако берете цвет од липа - бакнување.

ЛИРА (музички инструмент)
Радосни вести.

ЛИСИЦА
Внимавајте, покрај вас е некој кој сака да ви наштети. Ако ја фатите - задоволство. Ако ја убиете - ќе се ослободите од некоја опасност. Лисица без опашка - ќе ги победите соперниците. Питома лисица - неверство. Крзно од лисица - ќе ве изиграат „пријателите“. Ако јадете месо од лисица - свадба.

ЛИСТ
Ако гледате како летаат лисја во воздухот - ќе ви пропаднат некои големи планови. Ако слушате шум од лисја - радост. Еден лист - надеж. Зелени лисја - голема веселба. Ако паѓаат лисја - подгответе се за некоја загуба, ако кинете листови ќе ве обземе бес. Суви лисја - подарок.

ЛИФТ
Ќе ги надминете препреките, но со туѓа помош.

ЛИХВАР
Ќе барате помош на погрешно место.

ЛИЦЕ
Свое лице - болест. Бледо лице - опасна болест. Грдо лице - грижи, големи неволји. Ако го видите своето лице убаво - децата ќе ви бидат среќни. Ако видите туѓо убаво лице - ќе добиете помош од некој заштитник. Ако се миете - ќе зажалите поради некоја ваша постапка. Насмеано лице - среќа и љубов. Ако го криете лицето - лоши вести. Ако го видите одразот од своето лице во вода - углед и долг живот. Ако видите нејасно лице - болка. Црвено лице - ќе наштетите некому.

ЛИШАЈ
Болест.

ЛОВ
Тешка работа без вистинска цел. Ако уловите нешто - добивка во игри на среќа. Ако се враќате од лов без плен - разочарување. Лов на птици - лошо постапувате со оние што ви се подредени. Риболов - ве очекува таква опасност што ќе ја предизвикате сами.

ЛОВЕЦ
Ако го видите или ако разговарате со него - ќе бидете лекомислени. Ако сте вие ловец - некој тајно ве сака.

ЛОВЕЧКИ НОЖ
Или вие сте фалбаџија или такви луѓе ве опкружуваат.

ЛОВЕЧКИ РОГ
Задоволство.

ЛОВЕЧКО КУЧE
Пријатен настан.

ЛОВОР
Здравје и задоволство.

ЛОВОРОВ ВЕНЕЦ
Успех, добивка и победа.

ЛОГОРУВАЊЕ
Во природа - ве очекуваат радосни моменти.

ЛОЗ
Залудно се надевате. Ако влечете лоз - разочарување. Ако купувате лоз - загуба. Ако го најдете - добивка во игри на среќа.

ЛОЗИНКА
Среќа, исполнување на желбите.

ЛОЗЈЕ
Благосостојба и среќа. Ако јадете грозје во лозје - некое женско лице ќе ве исмее.

ЛОКНА
Локна од коса - ќе примите пријатна порака.

ЛОКОМОТИВА
Среќа во иднината. Ако ја чуете да свири - опасност. Управувате со локомотива - непријатности на работа. Си заминува - ќе се ослободите од некои здодевни луѓе. Ако доаѓа - ќе чуете важна вест.

ЛОПАТА
Тешко ќе си го заработите лебот. Ако работите со лопата - ќе ви помогнат пријателите.

ЛОСОС
Ако го ловите - трудот ќе ви биде награден. Ако го јадете - ќе најдете нешто вредно.

ЛОСТ
Некои тешкотии ќе пребродите со помош на пријателите. Ако сами се служите со лост - ќе помогнете некому. Пукнат лост - неуспех.

ЛОТАРИЈА
Несигурност. Ако играте - ќе бидете радо прифатени во друштво.

ЛУБЕНИЦА
Неостварени љубовни желби. Ако јадете лубеница - краткотрајна среќа во љубовта.

ЛУДАК
Имате несредени односи со околината.

ЛУДНИЦА
Сериозна болест. Ако се наоѓате во лудница - работите ќе ви тргнат наопаку.

ЛУЃE
Многу луѓе - несреќа. Непознат човек - корист. Убиен човек - добивка. Лоши луѓе - грижи. Весели луѓе - некои надежи ќе ви се остварат. Тажни луѓе - непријатности.

ЛУЗНА
На телото - чест и слава. На лицето - внимавајте да не ве повредат во тепачка.

ЛУК
Ако јадете лук - некоја ваша постапка ќе има лоши последици. Ако сечете лук - незгодна работа. Ако садите лук - ве опкружува злоба. Ако берете лук - ќе се каете.

ЛУЛАЊE
Неодлучноста ќе ве доведе до неуспех.

ЛУЛE
Очекувајте подарок. Ако пушите со луле - здравје, мирен живот.

ЛУЛКА
Брак, а за оние во брак - дете. Ако нишате лулка - вонбрачно дете. Ако добиете лулка за подарок - исмејување. Празна лулка - смрт. Превртена лулка - несреќа во домот.

ЛУПEЊE
Ако на сон нешто лупите - смртен случај во семејството.

ЛУСТEР
Неизвесност. Ако свети - ве очекува пријатно доживување. Ако го изгаснете - внимавајте, да не направите погрешен потег. Ако го скршите - не правете лудости. Ако купите лустер - ќе ги средите односите во семејството.

ЛУТИНА
Кавги, грижи и непријатности.

Прочитајте повеќе

Содржините на интернет страницата Романтични.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Не е дозволено превземање, користење или реобјавување (дозволено е реобјавување само на дел од содржината со ставање линк до содржината што се цитира) без писмена дозвола од Бест Нет Студио, во спротивно ќе Ви пратиме фактура со назнака „плагијат“ во вредност од 15.000 денари.Коментари

Остави КоментарСлики од нашите членови


Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Најубави романтични филмови на сите времиња

Летните вечери се создадени за романтични филмови - комедии, драми, трагедии...Гушнати со партнерот или со семејството,романтиката е таа која ни треба. Мојата девојка


QUERY ERROR4 => The table 'session' is full