Facebook Twitter Youtube
Online: Членови:0 | Гости:711
Како невидлив | Ја заборавив лозинката!
Сеуште не си дел од најромантичното семејство? РЕГИСТРИРАЈ СЕ!
Најави се!

Соновник Б

БАБА
Ако сонувате баба - грижи и лутина. Баба во друштво - чувај се од женски соседи.

БАГРЕМ
Ако видиш багрем – тага. Расцветан багрем - успех.

БАДЕМ
Ќе ви дојде пријател во куќа. Расцветано бадемово дрво - ќе ви се исполнат желбите. Нерасцветано бадемово дрво - ќе мора да почекате за да ви се остварат желбите. Бадем (плод) - ве очекува искрена љубов.

БАЈКА
Радост во семејството. Ако слушате - некој ќе ве излаже. Ако раскажувате - безуспешно ќе се обидувате да лажете.

БАКАР
Треба да почекате за желбите да ви се остварат.

БАКНЕЖ
Ако некој те бакнe - те лаже. Ако бакнеш некого - добар напредок. Ако ја бакнете земјата - ќе доживеете понижување. Ако сакате да бакнете некого, а не смеете или не можете - жалост. Ако бакнете непознато лице - пазете се при љубовните средби. Ако бакнете некој кој е во брак - кавга. Ако бакнете некому рака - грижи.

БАКТЕРИИ
Болест.

БАКШИШ
Ако ви дадат бакшиш - ќе ви доверат некоја тајна. Ако дадете бакшиш - занесеноста ви носи само штета.

БАЛ
Веселба. Ако играте на бал - непријатности. Ако се чувствувате пријатно на балот - некому му се допаѓате. Бал со маски - угледот ви е во опасност.

БАЛЕРИНА
Трошоци.

БАЛЕТ
Ако играш - ненадејни добри вести. Ако гледаш - чувај се од непријатности.

БАЛКОН
Пази се, ти претстои опасност. Ако се качувате на балкон - имате непријатели.

БАЛОН
Неостварени желби. Многу балони - чувај се од лажливци. Балон да експлодира - неуспех и кавга.

БАНАНА
Aко јадете банана - краткотрајна љубов.

БАНКА
Финансиска несигурност.

БАНКАР
Пазете се од шпекулации.

БАР
Губиток.

БАРА
Ако се суши - мака и тешка работа. Ако ја видиш - оговарање. Ако одите низ бара - и покрај трудот нема да успеете.

БАРАЊЕ
Ако бараш некого - ќе се вознемириш. Ако на сон барате нешто - желбите ќе ви останат неисполнети.

БАРОМЕТАР
Болест и грижи. Променливо расположение во семејството.

БЕГАЊЕ
Грижи и тешкотии. Ако не успеете да избегате - сте западнале во големи сплетки. Бегање пред мртовец - имате нечиста совест.

БЕДА
Ако сонувате беда – богатство. Ако сонувате туѓа беда – ќе се покаете за нешто.

БЕЛА БОЈА
Ве очекува радост.

БЕЛЕЖНИК
Не се секирајте, на крајот сè ќе се среди.

БЕНЗИН
Радост, па разочарување.

БЕРБА
Среќа во љубовта. Берба без гроздови - ќе имаш неприлики.

БЕРБЕРНИЦА
Ќе бидете озборувани.

БЕРЗА
Напредок во работата.

БЕС
Опасност. Ако сонувате дека другите се бесни, а вие не - среќа.

БЕСИЛКА
Ако гледате како некој виси на бесилка - штета и губиток. Ако вие висите на бесилка - ве очекуваат големи успеси и ќе ви се исполнат желбите.

БИБЛИЈА
Веселба. Ако ја читаш библијата - ќе ти умре некој од блиските.

БИБЛИОТЕКА
Залудно го трошите времето.

БИК
Гозба и веселба. Ако бегаш од него – биди претпазлив околу тебе. Многу бикови - пари. Ако на сон убиете бик - ќе совладаш некоја голема препрека.

БИЛЈАРД
Сè оди на подобро. Топки за билјард - непостојана среќа.

БИСЕР
Среќна вест. Ако добиете бисер на поклон - ќе бидете излажани. Ако купувате бисери - лоши вести. Ако носите на себе бисери - солзи радосници. Бисерно ланче - чувај се од преправања.

БИТКА
Ако гледаш битка - опасност. Ако учествувате во битка - добиток.

БЛАГАЈНА
Ненадејна вест. Полна благајна - благосостојба. Празна благајна - губиток.

БЛАГОСЛОВ
Голема веселба. Ако дадеш благослов - голема добивка. Ако одбиете благослов - болест.

БЛИЗНАЦИ
Среќа во фамилијата. Ако на сон добиете близнаци - ќе добиете покана за некоја голема свеченост. На тие во брак - среќа, на тие што не се во брак - грижа.

БОГАТАШ
Ако си богат - очекувај опасност. Ако видиш богатство - загуба.

БОЈА
Ако вие бојадисувате - некој ве лаже на работното место. Ако гледате како некој бојадисува - болест во куќата. Ако на сон гледате бои - долг живот.

БОКАЛ
Ако пиете од бокал - омилени сте во својата околина или ќе добиете подарок. Ако скршите бокал - имате скриени непријатели.

БОЛЕСТ
Ако сонувате дека сте болни – радост. Ако не оздравите - губиток. Ако некој лежи болен - губиток. Ако посетувате болен - здравје. Ако сте вие болни и ве посети некој - ќе добиете награда или признание. Ако негувате болен - среќа и радост. Ако бдеете над болен - трудот ќе ви биде награден.

БОЛКА
Ако на сон почувствувате болка - среќата веќе ве чека.

БОЛНИЦА
Напредок во животот. Ако излегувате од болница здрави - ќе избегнете некоја опасност. Ако влегувате во болница - ненадеен издаток.

БОЛНИЧАР/КА
Непријатни новости.

БОМБА
Среќно изненадување. Ако бомбандираш некого - паричен губиток.

БОМБОНИ
Радост. Ако купувате бомбони - расфрлање пари. Ако подарувате бомбони - ќе направите добро дело. Ако некој вам ви подари бомбони - имате пријател кој ќе ви помогне. Ако јадете бомбони - доаѓаат лоши времиња.

БОР
Бор во шума - среќа. Многу борови - веселба.

БОРОВИНКА
Ако видиш боровинка - веселба и среќа. Ако јадете боровинки - задоволство. Ако берете боровинки - наскоро ќе ги снема грижите.

БОСИЛЕК
Напредок во работата. Ако на сон берете босилек - болест.

БОЦКИ
Ако се боцнете - загуба.

БОЧВА
Полна бочва - задоволство. Празна бочва - грижа. Бочва без дно - залуден труд.

БРАВА
Помирување со противниците.

БРАВАР
Ќе чуете некоја тајна.

БРАДА
Голема брада - голема чест. Мала брада - беда. Црна брада - здравје и добиток. Долга брада - слава. Ако сонувате брадеста жена - непријатности. Бричење брада - караница.

БРАДАВИЦА
Ако видиш - чувај се од туѓа злоба. Ако имаш - ненадејна добивка.

БРАЗДА
Тешка работа.

БРАЗЛЕТНА
Ако носите бразлетна - ќе добиете подарок. Ако поседувате бразлетна - среќа. Златна бразлетна - блиска радост. Бразлетна од лажно злато - имате лоши пријатели. Ако ја добиете како подарок - некоја желба нема да ви се исполни. Ако украдете бразлетна - веселба.

БРАК
Склопување на брак - кавга. Ако го напуштате бракот - добра заработувачка. Ако го изневерувате брачниот партнер - пазете се од оган.

БРАТ
Здравје и долг живот. Разделба со брат - изгледи за успех. Кавга со брат - ќе ја изгубите работата. Ако братот ја напушта куќата - лошо влегува во куќата.

БРАТУЧЕД
Не им верувај на ветувањата.

БРАШНО
Напредок во животот. Среќа и задоволство. Ако купувате брашно - имате добар пријател. Мелење брашно - Благосостојба. Вреќа со брашно - беда.

БРЕГ
Ќе ви се оствари некоја желба. Стрмен брег - пазете се од итри луѓе. Брег со клисура - опасност. Ако шетате по брег - променлива среќа. Ако стоите на брег - триумф над противниците.

БРЕЗА
Ако се качувате на бреза - ќе доживеете непријатности. Сува бреза - болест. Расцветана бреза - веселба. Исечена бреза - среќа.

БРЕМЕНА ЖЕНА
Болест.

БРЗАЊЕ
Ако брзате некаде - ќе ви дојдат гости.

БРОД
Ќе добиете помош во последен момент. Заринкан брод - големи грижи. Усидрен брод - сè добро ќе заврши. Брод што стои на мирно море - наследство.

БРОЈКИ
Ако на сон гледате бројки, а не ги запамтувате - грижа. Ако го видите бројот 7 - голема среќа. Ако на сон пишувате бројки - на јаве ќе бидете многу ангажирани. Ако сонувате повеќе бројки - играјте лото.

БУБАЧКА
Идната година добро ќе ја запамтите.

БУВ
Ќе слушнеш лажни вести. Ако го ловиш - макотрпна работа без награда. Ако видиш був - болест на некое блиско лице. Ако чуете како вика - смрт на некој пријател или близок во фамилијата.

БУДЕЊЕ
Би претстои опасност.

БУДИЛНИК
Ако на сон чуете како ѕвони будилник - некој ќе ве опоменува.

БУКА
Имате верни пријатели.

БУКВА
Ако гледате букви - новост. Ако пишувате букви - несреќа. Ако учите букви - децата ќе ви приредат некакво задоволство. Измешани букви - некој ќе ве надитри.

БУКЕТ
Раѓање на дете. Ако добиете букет - среќа во љубовта. Ако дадете букет - додворување.

БУМБАР
Чувај се од лажни непријатели.

БУНАР
Ако видиш бунар - среќа и веселба. Ако вадите вода од бунарот - свадба. Ако бунарот е пресушен - болест. Ако паднете во бунар - грижи. Ако копате бунар – сиромаштија.

БУНДА
Ќе наследите големо богатство.

БУНИШТЕ
Ненадеен добиток. Ако одите по буниште - непријатности.

БУРА
Ве очекуваат тешкотии и сиромаштија. Ако се извлечете од бурата - победа.

БУРЕ
Полно буре - радост. Празно буре - кавги. Големо буре - благосостојба. Мало буре - пазете се од соседите. Буре без дно - залудни маки. Ако тркалате буре - неочекувана добивка.

БУРМА
Верна љубов.

Можеби ќе Ве интересира...
Ш
Соновник Ш. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Г
Соновник Г. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Р
Соновник Р. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
А
Соновник А. Протолкувајте ти вашите сонови со најдобриот македонски соновник. Makedonski sonovnik
од Романтичен |
Коментари

Слики од нашите членови

Љубовни правила

Кивалче

Препорачуваме филм

Beastly (Ѕверски)

Модерна верзија на „Убавицата и ѕверот“ каде што тинејџер од Њујорк се претвара во чудовиште за да ја најде вистинската љубов.

Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens